"DELIJE" GA JOŠ NISU PREŽALILE: Zašto je Lorenco Braun napustio Zvezdu?

Autor:

Sport

04.11.2020

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki košarkaš Lorenco Braun prošlog leta napustio je Crvenu zvezdu i prešao u redove Fenerbahčea, a sada je otkrio kako je prelomio da napusti Mali Kalemegdan.

RepublikaFoto: Starsport
Lorenco Braun

- Bila je teška odluka. Pričao sam sa agentom oko nekoliko timova. Fenerbahče je pokazao veliko interesovanje, a već sam znao Veselo, Diksona i De Koloa. Oni su pisali istoriju ovog kluba i to me je približilo da budem deo ovoga- rekao je Braun za "Eurohoops".

Na stolu je imao i ponudu grčkog velikana Panatinaikosa.

- Kao što sam rekao, bila je teška odluka. Smatrao sam da je Fener prava stvar za mene. Plus, moji prijatelji su navijači Fenerbahčea, bivši trener i saigrači iz SAD. To mi je dalo dodatnu motivaciju da izaberem.

Organizator igre ekipe iz Istanbula govorio je u superlativima o treneru Igoru Kokoškovu.

- Imamo dobar tim, pokriveni smo na svim pozicijama. Vodi nas sjajan trener, jako inteligentan, moramo da ga sledimo i biće nam lakše- dodao je.

 

Braun je izneo i visoke ciljeve u ovoj sezoni, kako na ličnom, tako i na klupskom planu.

- Individuealno, želim da budem u trci za najbojeg defanzivca sezone. Što se tiče ekipnog, ambicije su da osvojimo Evroligu. Samo to mi je u mislima, kao i mojih saigrača. Svi verujemo i nećemo da prestanemo da mislimo o tome- zaključio je.

Braun ove sezone u Evroligi prosečno beleži 12.5 poena, 4.3 asistencije i 2.3 skoka po utakmici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading