NOVI VORD-PRAUS U DRESU SRBIJE: Zapamtite ovog klinca, o njemu će se TEK PRIČATI

Autor:

Sport

08.10.2020

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleski mediji označili su Gorana Babića, novopečenog omladinskog reprezentativca Srbije, kao jednog od 20 najtalentovanijih klinaca na Ostrvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kapiten Sautemptona Džejms Vord-Praus, čovek skim Gorana Babića najčešće porede

Nije tajna da se mladi i talentovani srpski fudbaleri šire kao vatra širom Evrope, ali je prava retkost da mediji u kolevci fudbala, na Ostrvu, jednom našeg označe među najtalentovanijima. 

 

 

 

Ali eto, desilo se i da engleski Gardijan u svoj spisak 20 mladih nada uvrsti Gorana Babića, 18-godišnjaka koji nastupa za Sautempton i koji će uskoro zaigrati u za reprezentaciju Srbije.

Mediji u Engleskoj na krajnje zanimljiv način predstavili su široj javnosti Babića.

- Šutnuo bi i rođenu majku da igra protiv nje - napisali su u Gardijanu. Krajnje zanimljiv opis za igrača koji pretežno igra poziciju 10-ke, iliti plejmejkera. 

 

 

Babić je rođen 7. oktobra 2003. godine, a u Sautempton je stigao iz londonskog Brentforda. Iako je prevashodno desetka, Goran se odlično snalazi u defanzivi, pa ni ne čudi krajnje brutalan opis njegovog stila igre.

Ipak, njegova agresivnost i želja za pobedom ne odražavaju se samo na odbrambene zadatke, već Babić uspeh pronalazi i sa druge strane terena, gde je u dosadašnjem toku juniorske Premijer lige postigao već dva pogotka.

 

 

Toliko se dobro uklopio mladi Srbin u ekipu Sautemptona, da čak vuče i poređenja sa dugogodišnjim kapitenom "Svetaca" Džejmsom Vordom-Prausom. 

- Podseća na Džejmsa Vord Prausa zbog dobrog izvođenja prekida i zbog načina na koji ulazi u kazneni prostor. Sjajno je počeo sezonu u omladinskom timu - navodi renomirani list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading