NIJE SAMO IZGLED BITAN: Ova ČETIRI USLOVA su krucijalni da bi se svideli nekome

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

08.10.2020

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naravno, svi smo blagosloveni određenim fizičkim izgledom. Međutim, postoji više “sastojaka” u celokupnom miksu koji nekoga čine privlačnim, seksualno ili interpersonalno, a fizička privlačnost samo je jedna od četiri ključne stavke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sviđanje (Ilustracija)

Dinamička privlačnost

Način na koji se izražavate – vaš dinamički izgled – čini vas atraktivnim i seksipilnim. To što se naziva dinamička privlačnost, zapravo je vaš govor tela.

Ona uključuje izražavanje emocija i ličnosti te je ključni element lične harizme pojedinca. Pozitivno izražavanje – nasmejano lice, optimistični tempo, izražajne oči i izrazi lica povezuju se sa dinamičkom privlačnošću.

Okolnosti

Veliki deo istraživanja u socijalnoj psihologiji govori nam da je situacija bitna. Pre svega, sviđaju nam se i privlače nas ljudi kojima se mi sviđamo. Skloni smo da uzvraćamo naklonost.

Osim toga, istraživanja pokazuju da ako doživimo nešto što nas uzbuđuje, deo tog uzbuđenja možemo da pripišemo partneru i postanemo mu još privlačniji.

 

Statička privlačnost

To je ono s čim ste rođeni – oblik vašeg lica, fizičke karakteristike, uopšteni oblik vašeg tela. Naravno, fizički izgled može da se menja kako starite, usled povreda ili plastične hirurgije, ali uopšteno, fizička privlačnost je komponenta oko koje ne možete mnogo toga da uradite.

Samopredstavljanje

Ovo uključuje sve stvari koje pojedinac može da uradi sa svojim opštim izgledom, a što ga čini fizički privlačnijim – nega, šminka, frizura, stil oblačenja i tako dalje. To je komponenta privlačnosti koja se postiže prilikom “uređivanja”, a kojoj smo svi veoma skloni, piše minimagazin.info.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading