Bivši as Partizana najbolje poznaje teren: "NORVEŽANI NAS SE PLAŠE"

Autor:

Sport

08.10.2020

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Partizana Bojan Zajić izneo je svoje mišljenje o okšraju Srbije i Norveške u baražu za Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Reprezentativci Srbije

Iako je za reprezentaciju Srbije odigrao svega dva meča, bivši fudbaler Partizana Bojan Zajić već 15 godina živi i radi kao trener u Norveškoj, tako da bolje od mnogih može našoj javnosti da predstavi koliku pretnju predstavlja četa Larsa Lagerbeka našim "Orlovima".

 

Govoreći za Sport Klub, Zajić je izneo svoje mišljenje o šansama Srbije da okonča post na Evropskim prvenstvima protiv selekcije države koju naziva drugim domom.

- Norveška plašljivo ulazi u meč sa Srbijom. Izjavljuju da su šanse 50/50. Očekuju tvrd meč i mogu se čuti izjave da je reprezentacija Srbije jedna od najačih koju su mogli da dobiju za rivala u polufinalu baraža - objasnio je Zajić o onome što može da se čuje i pročita ovih dana u norveškim medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Norveška možda bojažljivo ulazi u duel sa Srbijom, ali to ne znači da pojedinačna klasa Halanda i ekipe ne može da presudi

Osvrnuo se potom i na učinak Srbije na poslednje dve utakmice.

- Ta dva meča stigla su u momentu kada igrači nisu bili fizički pripremljeni. Mislim da to ne može da bude merilo trenutne situacije. Mislim da su sada igrači prošli trenažni proces i svi su odigrali po nekoliko utakmica u svojim klubovima i da su na taj način formu podigli na viši nivo. Mislim da su šanse Srbije veće nego šanse Norveške zbog iskustva i više odigranih utakmica reprezentacije može da donese prednost. Ipak nismo odigrali malo ovakvih utakmica - ocenio je Zajić.

RepublikaFoto: Starsport
Kritičan je Zajić prethodnih izdanja "Orlova", ali se nada da je to sve iza njih

Bivši borbeni veznjak smatra će Norvežani odigrati veoma pažljivo i da se neće izlagati rizicima.

- Mislim da će Norveška biti povučenija i da će čekati kontre. Imaju Holanda koji je brz i koji je jako dobar, ali imaju i Sorlota koji je dobar u boksu. Imaju i dobra krila i može da se desi da počnu utakmicu sa Elonusijem koji je izuzetno brz po desnoj strani i Edegorom koji više voli da ulazi u polje. Imaju dobre ofanzivne igrače, ali mislim da će biti oprezni i da će čekati svoje prilike iz kontri. Mi moramo da budemo obazrivi, da pazimo na igru iza lopte, da markiramo igrače koji mogu da nas ugroze. Ako mi budemo imali loptu i diktirali igru mislim da imamo velike šanse jer njih to donekle zbunjuje - zaključio je Zajić.

Duel Srbije i Norveške odigraće se u 20.45 na Uleval stadionu u Oslu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading