RANJENI ORAO: Tumbaković obelodanio sastav za Norvešku, VELIKI HENDIKEP NA KRILU

Autor:

Sport

08.10.2020

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Tumbaković otkrio je kako bi mogao da izgleda tim Srbije pred okršaj sa Norveškom.

RepublikaFoto: Starsport
Selekcija Srbije mogla bi sa znatno izmenjenim sastavom da napadne Norvežane

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković obelodanio je okvirni sastav tima pred ključni okršaj sa Norveškom u sklopu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo. 

 

 

 

Kao što je već najavljeno, treneru "Orlova" na raspolaganju neće biti Filip Kostić zbog povrede, kao ni Nikola Maksimović, koji je u izolaciji zbog izloženosti koronavirusu. 

RepublikaFoto: Starsport
Filip Kostić (desno) neće biti na raspolaganju selektoru Tumbakoviću

Sa druge strane, Tumbaković će ponovo moći da računa na usluge oporavljenog Luke Milivojevića, koji bi mogao da se nađe u startnih 11 odmah po povratku u tim, uprkos partnerstvu u veznom redu koje su krenuli da grade dvojica Nemanja, Maksimović i Gudelj.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Milivojević spreman je za Norvežane, gde bi njegovo iskustvo moglo da se ispostavi kao ključno

Zamena za Nikolu Maksimovića, posebno posle izmena koje je selektor napravio u taktičkom pristupu (Srbija od prošlog meča igra u sistemu sa tri defanzivca), nije toliko očigledna, tako da postoji mogućnost da tu poziciju popuni Stefan Mitrović ili Strahinja Pavlović. Dok Pavlović na reprezentativnom debiju nije briljirao, Mitrovićevo iskustvo i sigurnost na lopti mogli bi da prevagnu u njegovu korist. Pominje se i Kolarov kao opcija, gde bi njegovo mesto sa leve spoljne strane formacije 3-4-2-1 popunio Filip Mladenović ili Mihajlo Ristić, koji već ima klupsko iskustvo igrajući pomenutu poziciju u Monpeljeu.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Kolarov mogao bi da se nađe u sredini odbrane protiv ekipe Larsa Lagerbeka

 Nastavljajući uz teren, pitanja postoje i na desnom krilu "Orlova", gde nije poznato da li je Darko Lazović dovoljno spreman da startuje posle oporavka od povrede. Kada bi se samo forma gledala, svakako je bivši kapiten Zvezde u prednosti nad Mijatom Gaćinovićem ili Nemanjom Radonjićem, ali se očekuje da ova odluka bude donešena neposredno pred meč.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Lazović favorit je da zauzme mesto na desnom krilu, ali samo ukoliko je dovoljno oporavljen

Imajući u vidu neefikasnost naše selekcije na predhodnim mečevima, pitanje je da li će biti promena u napadačkom delu formacije. Dok je jedno mesto u napadačkom triju standardno rezervisano za Dušana Tadića, ostale dve pozicije podložnije su promeni. Imajući u vidu da Sergej Milinković-Savić nije ostavio utisak na poziciji iza napadača, mogao bi da ga odmeni Filip Đuričić, koji trenutno igra na zavidnom nivou u Sasuolu.

Postoji li šansa da se Luka Jović "ušunja" na jedno od mesta iza Aleksandra Mitrovića? To preostaje da vidimo. Male su šanse da nesnađeni napadač Reala uzurpira mesto popularnog "Mitrogola" u samom špicu, posebno kada uzmemo u obzir činjenicu da je špic Fulama na poslednjih 9 reprezentativnih mečeva postigao sjajnih 12 golova, tako da mu je najbolja šansa da se na terenu nađe preko mesta polu-špica.

 

 

Finalno, čuvar mreže protiv čete Larsa Lagerbeka najverovatnije će biti Marko Dmitrović. I on i Predrag Rajković nalaze se u odličnoj formi u svojim klubovima, ali bi lakša povrda Rajkovića na poslednjoj utakmici Remsa mogla da da prednost čuvaru mreže Eibara.

 

Okršaj između Srbije i Norveške, bez sumnje najbitniji od kada je Tumbaković preuzeo nacionalnu selekciju, odigraće se u 20.45 na Uleval stadionu u Oslu. 

RepublikaFoto: Starsport
Selekcija Srbije pokušaće da se prvi put od 2000. godine plasira na Evropsko prvenstvo

Predviđeni sastav Srbije za duel sa Norveškom:

SRBIJA (3-4-2-1): Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Kolarov (S.Pavlović) – Lazović, Maksimović (Gudelj), Milivojević, Mladenović – Tadić, Đuričić (Milinković-Savić) – Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading