TADIĆ: Odgovornost za rezultat je na nama i na stručnom štabu!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

07.10.2020

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica između Norveške i Srbije na programu je u sutra od 20 sati i 45 minuta na stadionu “Uleval” u Oslu.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Tadić

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić smatra da je da je ključni element u igri disciplina i maksimalna angažovanost kompletnog tima, kako bi se savladala Norveška.

- U modernom fudbalu i protiv reprezentacija koje imaju čvrst pristup igri kao što je Norveška formula za pobedu je jednostavna. Nema improvizacije, kompletan tim mora da bude disciplinovan. Siguran sam da je motiv kod svih momaka u našoj reprezentaciji maksimalan. Plasman na Evropsko prvenstvo je naš zajednički san. I ono što uvek apostrofiram kao vrlo važnu stvar u modernom fudbalu - trčanje i kretanje. Bez toga biće teško napraviti pozitivan rezultat u Oslu. Saglasan sam sa Mitrom da ova reprezentacija ima mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača, igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice i to može da bude samo plus za nas pred sutrašnji duel - rekao je Tadić.

Kapiten Ajaksa ceni kvalitete reprezentacije Norveške, selekcije koja je u septembarskim utakmicama izgubila od Austrije, ali je zatim pobedila Severnu Irsku u Ligi nacija.

- Kvalitetna su ekipa. Dosta se govori o njihovim napadačima. Haland je već duže vreme u centru pažnje. Vidimo da mu dobro ide i sigurno da će biti jedan od onih u njihovom timo o kojem ćemo morati posebno da vodimo računa. Imamo respekt, ali ipak smatram da će rezultat u toj utakmici u dobroj meri zavisiti od nas. Ako uđemo dobro u meč, brzo uspostavimo kontrolu, možemo da se nadamo prolasku u finale.

 

 

 

U protekle četiri godine reprezentacija je igrala na Svetskom prvenstvu, ostvaren je uspeh u Ligi nacija, sve vreme je A reprezentacija imala maksimalnu podršku Fudbalskog saveza Srbije i predsednika Slaviše Kokeze, navode obojica reprezentativaca.

- Imamo stvarno besprekorne uslove za rad i to je zasluga Saveza. Nedavno je obnovljeno mnogo toga u Sportskom centaru, kupljena je dodatna oprema za rad sa igračima, imamo bolje uslove za trening i oporavak, renovirane su brojne prostorije i vidi se da se ulaže u skladu sa najvećim standardima. Svako ima svoj deo odgovornosti. Na nama igračima i stručnom štabu je što se tiče rezultata. Posebno bih istakao kao odličan potez rukovodstva Saveza angažovanje Andreje Milutinovića. Vrhunski profesionalac. Čovek sistema i odgovornosti. Njegov dolazak je takođe potvrda da Savez pozitivno razmišlja na duže staze - istakao je Tadić

Pobednik će igrati sa boljim iz susreta Škotska - Izrael 12. novembra, domaćin tog meča biće Norveška ili Srbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading