NORVEŽANI NEMAJU ŠANSE: Evo zašto SRBIJA IDE DALJE!

Autor:

Sport

07.10.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke na strani "orlova"!

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije imaju statistiku na svojoj strani pred duel sa Norvežanima

Svi brojevi upiru u pravcu pobede Srbije i plasmana na Evropsko prvenstvo, a evo i šta statistika kaže za Norvežane.

Reprezentacija Srbije krenula je put Osla kako bi se 8. oktobra suočila sa selekcijom Norveške u baražu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kao što smo već pisali, izabranici Larsa Lagerbaka naoštreni su pred susret sa "Orlovima", ali je pitanje da li će to biti dovoljno, pošto statistika u međusobnim duelima slika drugačiju priču.

 

 

 

Naime, Norveška protiv Srbije ima izuzetno slab skor od tri pobede, dva remija i čak deset poraza. Za Odegarda, Halanda i kompaniju takođe je loše predskazanje to što se ni poslednja dva puta kada su se našli na korak od kvalifikacija na prvenstvo starog kontinenta u tome nisu uspeli. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Reprezentativci Norveške moraće biti na vrhuncu zadatka protiv Srbije

Da je goleada gotovo zagarantovana govori činjenica da se na poslednjih 11 mečeva skandinavske selekcije postizao prosek od 3,27 golova, što će "Mitrogolu" i Joviću dodatno podići samopouzdanje.

Štaviše, selekcija Norveške toliko je sklona primanju pogodaka, da čak 40 poslednjih utakmicama u kojima su učestvovali mreže nisu mirovale!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Popularni "Mitrogol" biće udarna karika sa 12 golova na 9 utakmica u dresu reprezentacije

Ipak, nije sve toliko sjajno ni za izabranike Ljubiše Tumbakovića. Srbija u ovaj duel ulazi u nizu od tri meča bez pobede (Dva remija, jedan poraz), iako su u 2020. odigrali svega dve utakmice.

Da je zabava gotovo zagaratovana potvrđuje i prosek golova na utakmicama naše selekcije, gde se u proseku postiže 3,6 pogodaka po meču. Odbrana "Orlova" daleko je od bedema, pa je na poslednjih 14 utakmica sačuvala mrežu svega dva puta. 

RepublikaFoto: Starsport
Kolarov i kolege iz odbrane moraće da poboljšaju igru ako zele da pomognu Srbiji do prvog Eura od 2000.

Na kraju, dolazimo do okršaja dve potencijalno najbitnije karike u borbi za prodor na Evropsko prvenstvo, a to su Erling Haland i Aleksandar Mitrović.

Obojica se nalaze u spektakularnoj formi, ali dok Haland svoje golove postiže pretežno u dresu Borusije iz Dortmunda, Mitrović je u reprezentativnom dresu postigao sjajnih 12 golova na poslednjih devet utakmica! 

RepublikaFoto: Starsport
Nadajmo se da će "Orlovi" imati razloga za slavlje u Oslu

Bilo kako bilo, "Orlovi" će se 8. oktobra u dalekom Oslu lavovski boriti da Srbiju vrate tamo gde nije bila od 2000. godine, kada je, čudne li sudbine, savladala Norvešku u grupnoj fazi i prošla u četvrtfinale.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading