BARSA NA KONOPCIMA: Mesi se kaje što je ostao - Katalonci ostali bez novca i pojačanja!

Autor:

Sport

06.10.2020

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katalonski fudbalski velikan Barselona saopštio je da je ostvario ukupan gubitak od 97 miliona evra u poslovnoj 2019/20 godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Nou Kamp"

Kako je saopšteno na sajtu kluba, Barselona je godinu zaključila sa prihodom od 855 miliona evra, što je 203 miliona manje od predviđenih 1.059 milijardi evropski novčanica.

Očekivala se dobit od 11 miliona, ali je konačan rezultat gubitak nakon oporezivanja od 97 miliona evra, uglavnom kao rezultat izgubljenih prihoda zbog uticaja pandemije.


Procenjuje se da bi bez pandemije koronavirusa bio ostvaren prihod od 1.059 milijardi evra, što bi bio novi klupski rekord. Međutim, Barselona je verovatno zbog finansijske krize podbacila na transfer pijaci

Katalonski gigant je planirao da dovede dva pojačanja u finišu prelaznog roka, ali na Nou Kamp nije stiglo ni jedno.

Trener Barse Ronald Kuman je otkrio da klub pregovara u vezi sa transferima defanzivca Erika Garsije i napadača Memfisa Depaja, ali mu želje nisu ispunjene.

Ipak, prelazni rok u Barseloni su obeležili poslovi od pre nekoliko nedelja i meseci, pre svih dolazak Miralema Pjanića iz Juventusa za 60.000.000 evra.

 

Stigao je i krilni napadač Trinkao iz Brage za 31.000.000, kao i bek Seržinjo Dest iz Ajaksa za 21.000.000, a vezni red su pojačali Mateuš Fernandeš iz Palmeirasa za sedam i Pedri iz Las Palmasa za pet miliona evra.

S druge strane, Kamp Nou su napustili Artur za koga je Juventus izdvojio 72.000.000 evra, Nelson Semedo je prešao u Vulverhempton za 30.000.000, Karles Peres je otišao u Romu za 11, a Mark Kukurelja u Hetafe za deset miliona.

Kataloniju je napustio i Ivan Rakitić koji se vratio u Sevilju za "siću" od 1.500.000, dok su uguvori istekli Arturu Vidalu, Luisu Suaresu i zaboravljenom Ardi Turanu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading