PARTIZAN I VOŠA NA BELGIJSKOM ISPITU: "Valjak" i "Lale" prizivaju čudo!

Autor:

Sport

24.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan i Vojvodina vode večeras bitke na belgijskom frontu.

RepublikaFoto: FK Partizan
Saša Zdjelar na duelu sa Sfintulom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Crno-beli će na gostovanju Šarlroa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (19.00, RTS 1, Arena sport 1) pokušati da sruše tradiciju koja kaže da nikada nisu pobedili belgijsku ekipu u regularnom toku meča, dok "lale" i nisu igrale protiv Belgijanaca.

"Parni valjak" je dosad odigrao sedam utakmica protiv belgijskih timova uz jedan, ali najvredniji, prolaz protiv Anderlehta u plej-ofu za Ligu šampiona u sezoni 2010/2011. Ni tada Partizan nije slavio, bilo je u oba meča po 2:2, ali je penal-rulet bio na njegovoj strani. U preostala dva dvomeča protiv Briža (2009/2010) i Genka (2011/2012) srpski predstavnik je eliminisan bez pobede, a neuspeh mu je naneo i Standard u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2008/2009. Međutim, svi u taboru srpskog vicešampiona su uvereni da će ovaj put imati više sreće, a očekivano, najviše se uzdaju u napadače.

- Daćemo sve od sebe da pobedimo, nikad ne znaš šta će se dogoditi. Utakmica je 50:50, moramo da igramo sa pravim mentalitetom jer znamo da su oni u dobroj formi i da neće biti lako. Nismo ih gledali kroz najopasnijeg igrača, gledali smo ih kako igraju kao tim - poručio je špic crno-belih Umar Sadik.

S druge strane, Vojvodini se na papiru daju još manje šanse nego Partizanu, ali trenera Nenada Lalatovića to ne dotiče.

- Nećemo se braniti, neću menjati filozofiju da igramo ofanzivno. Igra se jedna utakmica i sve je moguće. Mojim momcima bila bi najveća nagrada da prođemo Standard i da se vratimo kao heroji - rekao je Lalatović.

RepublikaFoto: Starsport

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading