IZGUBILI SU, ALI OSVOJILI SU NAŠA SRCA: Herojska partija i poraz TSC posle 12 golova, dva crvena kartona i penala!

Autor:

Sport

17.09.2020

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole nisu uspeli da se plasiraju u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope posle ludog meča i poraza nakon penal serije i 6:6 u regularnom delu meča od rumunskog FCSB.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri TSC-a slave jedan od golova

Meč koji je odigran u Senti pamtiće se dugo i o njemu će se pričati širom sveta iz mnogo razloga.

FCSB je u Sentu došao bez čak devet prvotimaca koji su ispali iz protokola zbog koronavirusa koji je pokosio klub.

Rumunski klub je na klupi imao samo tri igrača, od kojih su dvojica bila vezisti a jedan napadač, dok je golman Dukan standardno četvrti čuvar mreže ekipe.

I pored toga nekadašnji šampion Evrope je uspeo da odigra 120 minuta i da isparira srpskom predstavniku, koji je meč završio sa dva igrača manje zbog crvenih kartona.

U narednom kolu Rumuni će igrati protiv Libereca.

Potrebno je istaći da su momci iz Bačke Topole odigrano neverovatno hrabar meč i sa devetoricom se borili do poslednjeg sudijskog zvižduka, a u dva navrata – sa dva igrača manje – uspevali da izjednače samo minut nakon što su primili gol, te imali i priliku da pobede.

Prvi od 12 golova viđen je u 11. minutu, a poveo je srpski tim.

RepublikaFoto: Starsport

Milićević se dobro pozicionirao, dobio savršenu loptu od Zeca sa desnog boka i glavom je smestio u mrežu.

Tri minuta kasnije TSC uvećava na 2:0.

Lukić je uradio sve kako treba, probio odbranu protivnika, a onda proigrao Duronjića koji je savršenim "bockanjem" rešio situaciju jedan na jedan.

TSC je kontrolisao ritam, a trener gostiju je jednog od trojice igrača na klupi ubacio već u 20. minutu kada je levog beka Pantea zamenio napadač Petre.

Hrabrost mu se isplatila isplatilo već u 25. minutu, kada je Koman je ostao potpuno sam na drugoj stativi i poslao loptu u prazan gol.

Levi bek Dejan Ponjević je imao mnogo problema da se odbrani od napada protivnika i često je ispadao, te pravio faulove.

RepublikaFoto: Starsport

Dobio je žuti karton, a zatim u 40. minutu umalo i crveni, ali ga je sudija samo verbalno opomenuo.

Ipak, samo tri minuta kasnije Ponjević pravi novi glupost, ruši protivnika sa leđa i zasluženo dobija crveni karton.

FCSB je krenuo u napad od samog starta drugog poluvremena i već pet minuta kasnije došao do prvog izjednačenja od početka meča.

Bio je to odličan prodor najboljeg igrača večeras Komana, a onda još bolji udarac Denisa Mana koji Filipović nije uspeo da odbrani.

Nepun minut kasnije, prva velika zbrka u kaznenom Rumuna. Velika greška mladog Dukana pred svojim golom i lopta dolazi do štopera Antonića koji je smešta u mrežu.

Drama je tu tek krenula.

Briljirao je Filipović na golu svoje ekipe, ali nije mogao ništa da uradi u 63. minutu. Tada je Balaž užasno reagovao i napravio penal, koji je iskoristio Denis Man.

Sreća za TSC došla je u 73. minutu kada je Koman, koji je bio ubedljivo najbolji igrač utakmice, morao da napusti teren.

Ređale su se prilike na obe strane, ritam je sve vreme bio "paklen", ali se do nadoknade vremena nije video nijedan gol. To je, pak, bilo zatišje pred buru.

U 93. minutu nije imao sreće Balaž po drugi put na meču, pa se lopta posle udarca Jona odbila od njegove noge i lobovala Filipovića.

Svi su mislili da je to kraj, ali to nije bio slučaj. Minut kasnije desila se nova čudna situacija u kaznenom FCSB-a, a veliku šansu realizovao je Tomanović za nestvarnih 4:4.

Ušlo se u produžetke koji su doneli još veće ludilo.

Veliku šansu je u 97. minutu imao rezervista Silađi, ali mu je Dukan, refleksno zaustavio udarac u situaciji jedan na jedan.

Nedugo zatim Silađi zbog grubog starta dobija direktan crveni karton, pa TSC ostjae sa dva igrača manje. Nepunih desetak sekundi kasnije stiže kazna.

Man ostaje sam i sa ivice šesnaesterca kompletira het-trik za 4:5.

 

 

Ali neverovatni TSC ponovo za minut stiže do izjednačenja.  Ponovo se desila zbrka u kaznenom Rumuna, lopta se odbila do Tumbasevića, a on ju zahvatio volejem i smestio u mrežu.

Samo tri minuta kasnije, odnosno tri minuta nakon početka drugog produžetka, FCSB je ponovo poveo. Posle izvrsne timske akcije i Petre se upisao u listu strelaca. Posle šestog primljenog gola fudbaleri iz Bačke Topole su značajno klonuli fizički, ali ne i duhom.

Možda i najneočekivaniji gol ipak se desio u 117. minutu kada je "sevnula" kontra domaćina. Kapiten Tomanović je iskoristio savršen centaršut Banjca i glavom matirao Dukana, a onda pao na zemlju u grčevima. FCSB je napadao i do kraja preostalog dela produžetka, ali smo otišli na penale.

Prve dve serije nisu videle promašaj, koji se desio u trećoj kada je Banjac jako loše šutirao, pa Dukan nije imao problem da mu odbrani penal. Pogotci su se desili i u naredna četiri izvođenja, a onda je loptu preuzeo Denis Man, strelac het-trika, i poslao je pored Filipovića.

Meč je konačno bio gotov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading