MESI PREDRIBLAO BARSU: Argentinac duboko zario nož u leđa voljenom klubu

Autor:

Sport

09.09.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle sage oko odlaska Leo se vratio i trenira da bi izbegao dug proces i u julu kao slobodan igrač napustio Nou kamp.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

Nevoljnom odlukom da ostane u klubu i igra najmanje do kraja sezone 2020/2021. završena je transfer-saga između Lionela Mesija (33) i Barselone. Dolaskom na treninge u ponedeljak i utorak, uz testiranje na KOVID-19 i poštovanje svih propisa, mnogi su pomislili da je Argentinac podvio rep, ali je on, međutim, izveo savršenu fintu.

Barselona je bila spremna da ceo slučaj prenese na sud u želji da prodajom Lea naplati obeštećenje, po mogućstvu svih 700 miliona evra, što se Mesiju nije svidelo jer zna da bi parnica mogla da traje godinama. On i njegov otac Horhe su tvrdili da već sada ima pravo da ode bez obeštećenja, a da su to morali da dokazuju pred sudom, bio bi na gubitku i finansijski.

 

Ovako, odlučio je da ostane i navodno razveseli armiju navijača, a u stvari sve je dobra priprema terena za ono što će uslediti prvih dana januara ili najkasnije 30. juna 2021. Naime, prema novom transfer-pravilu, ukoliko igraču ugovor ističe u junu, on već u zimskom prelaznom roku ima pravo da bez dozvole kluba za koji igra pregovara sa drugim ekipama. Ako Leo odigra po ovom scenariju, on će na kraju izaći kao pobednik iz borbe sa predsednikom Barse Đozepom Bertomeuom.

Još jedan razlog zbog kojeg Mesi nije želeo na sud jeste činjenica da se jednom već našao na optuženičkoj klupi zbog Barselone, tačnije utaje poreza na svoja primanja. Tada je Lionel osuđen na 21 mesec robije, ali nije završio iza rešetaka jer španski zakon predviđa neodlaženje u zatvor za kazne manje od dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading