NOVI ZEMLJOTRES U KATALONIJI: Mesi i Pike prave PUČ u Barsi!

Autor:

Sport

05.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv predsednika Bartomeua pokrenuta istraga i mogao bi u zatvor. Navijači žele da na čelo kluba dođe Španac i da Argentinac ostane na Nou kampu.

Đerar Pike i Leo Mesi

Tek što su navijači Barselone svarili vest da će njihov ljubimac i ikona kluba Lionel Mesi i naredne godine igrati na Nou kampu, Kataloniju je potresao novi fudbalski zemljotres. Specijalna jedinica katalonske policije Los Mosos otvorila je istražni postupak i podnela tužbu protiv imućnog biznismena i predsednika Barse Ðozepa Marije Bartomeua, kojom se tereti da je zloupotrebio položaj i ostvario ličnu finansijsku korist, prenosi dobro obavešteni Mundo deportivo. Bartomeu je označen kao ključna figura u aferi "Barcagate" ("Barsagejt"), na kojoj katalonske vlasti u tajnosti rade već dugo vremena.

Ukoliko bude izveden pred lice pravde, on će biti već treći predsednik katalonskog kluba protiv kog je pokrenut sudski postupak. Pre njega su se na optuženičkoj klupi našli Đoan Laporta i Sandro Roselj. Sve to sa strane posmatraju i zajedno se smeškaju Đerard Pike i Lionel Mesi, koji je zbog Bartomeuove katastrofalne politike vođenja kluba i hteo da napusti Kataloniju.

Međutim, to bi u potpunosti moglo da se promeni ukoliko na čelo kluba dođe Pike, koji ima ogromnu podršku navijača. Iza potencijalnog puča u Barsi stoji najbogatiji Japanac Hiroši Mikatani, vlasnik kompanije "Rakuten", koja je generalni sponzor Barse. Mikatani je u izvrsnim odnosima sa Pikeom, kom je pomogao i da pokrene novi format takmičenja u teniskom Dejvis kupu.

Ispred Nou kampa već su navijači s porukama podrške Pikeu, nadajući se promenama koje bi mogle da dovedu do toga i da Lionel Mesi karijeru završi u Barseloni. Odlaskom Bartomeua i dolaskom Pikea na njegovo mesto, takav scenario zvuči sasvim realno.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading