NAPUŠTA SRBIJU: Zvezda mu je u srcu, ali je potpisao ugovor sa Kinezima

Autor:

Sport

03.09.2020

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otisnuo se u Aziju.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Mihajlović u duelu sa Radovanom Pankovim

Dosadašnji fudbaler Radničkog iz Niša Stefan Mihajlović, koji nikad nije krio da je navijač Crvene zvezde, nastaviće karijeru u kineskoj ekipi Guejdžou Hengfeng.

Kako se navopdi u saopštenju Nišlija, Mihajlović je potpisao dvogodišnji ugovor.

- Želim da istaknem da sam veoma srećan i zahvalan zbog protekle sezone provedene u Radničkom. Svi su me fenomenalno primili i dali mi šansu da se pokažem. U Niš sam došao posle veoma teške povrede, preloma noge i ne baš uspešne sezone provedene u Radu. Prvi čovek kluba Ivica Tončev prepoznao je moj potencijal i video da mogu da budem pojačanje, a ja sam svojim pristupom i igrama to i pokazao. Ukazanu priliku sam iskoristio na obostrano zadovoljstvo. Želim da se zahvalim na toj prilici i poverenju upravi Radničkog na čelu sa gospodinom Tončevom - poručio je Mihajlović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doskorašnji fudbaler Radničkog Stefan Mihajlović uspešno je realizovao transfer u kineski klub Guižou Hengfeng. Nakon jedne sezone provedene na Čairu ovaj napadač pronašao je inostrani angažman u sve atraktivnijoj kineskoj ligi. U dresu Radničkog imao je izuzetno uspešnu godinu. Postigao je 16 golova, bio je u vrhu liste strelaca u Superligi Srbije, a sada ima priliku da se oproba i pokaže u Kini. Sa novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor. Radnički je na taj način nastavio dobru praksu transfera svojih igrača u inostrane klubove, a novina je što ga pored evropskih, sada prate i ostali timovi širom planete. Sve ovo pokazuje da je Radnički na pravom putu i da je cenjen, kako u srpskom fudbalu, tako i na međunarodnoj sceni. U poslednje tri godine Radnički je možda i najuspešniji klub u Srbiji po promociji mladih talentovanih igrača i trensferima svojih fudbalera. Stefan Mihajlović je po potpisivanju ugovora sa svojim novim timom naglasio koliko mu je Radnički pomogao da oživi karijeru. -Nakon odlaska iz Niša želim da istaknem da sam veoma srećan i zahvalan zbog protekle sezone provedene u Radničkom. U tom klubu su me svi fenomenalno primili i dali mi pravu šansu da se pokažem. U Niš sam došao posle veoma teške povrede, preloma noge i ne baš uspešne sezone provedene u Radu. Prvi čovek kluba Ivica Tončev prepoznao je moj potencijal i video da mogu biti pojačanje za Radnički, a ja sam svojim pristupom i igrama to i pokazao. Ukazanu priliku sam iskoristio na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom želim da se zahvalim na toj prilici i poverenju upravi Radničkog na čelu sa gospodinom Tončevom. Ovaj robusni napadač je tokom karijere promenio mnogo klubova, a kako kaže nigde se nije osećao bolje nego u Radničkom. -Za svojih 25 godina promenio sam sedam klubova, od Crvene zvezde, preko Vojvodine, pa sve do Radničkog. Mogu slobodno da kažem da je Radnički jedini klub u kome sam mogao da se dokažem i pokažem u pravom svetlu, klub u kome igrači igraju po kriterijumima kvaliteta i po zasluzi. Smatram da je Radnički najorganizovaniji klub u kome sam igrao, a što se tiče svih propratnih stvari – plata, opreme i odnosa prema igračima, mogu da ga uporedim sa Švajcarskom. Sve

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on Sep 3, 2020 at 4:36am PDT

Ovaj robusni napadač, sin nekadašnjeg reprezentativca Radmila Mihajlovića, tokom karijere promenio je mnogo klubova, a kako kaže nigde se nije osećao bolje nego u Radničkom.

- Za svojih 26 godina promenio sam sedam klubova, od Crvene zvezde, preko Vojvodine, pa sve do Radničkog. Mogu slobodno da kažem da je Radnički jedini klub u kome sam mogao da se dokažem i pokažem u pravom svetlu, klub u kome igrači igraju po kriterijumima kvaliteta i po zasluzi. Smatram da je Radnički najorganizovaniji klub u kome sam igrao, a što se tiče svih propratnih stvari – plata, opreme i odnosa prema igračima, mogu da ga uporedim sa Švajcarskom. Sve je u Nišu bilo “u dan”. Savetujem svakog domaćeg igrača, a pogotovo mlade fudbalere da im moj primer bude za nauk pri izbotu nove sredine u kojoj će igrati i razvijati se. Hvala i svim ljudima u Nišu, ovde sam dočekan raširenih ruku, a posebno navijačima koji su nas od prvog dana pratili i bodrili. Radnički je danas klub koji igra za gol više što se meni posebno sviđa - poručio je Mihajlović.

 

Inače, Mihajlović je prošle sezone bio četvrti strelac Superlige Srbije, sa samo jednim golom manje od trija koji je podelio titulu najboljeg strelca (Nikola Petković, Nenad Lukić, vladimir Silađi).

Mihajlović je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, a potom je igrao za Slobodu i Rad, pre nego što se otisnuo u Švajcarsku gde je nastupao u drugoj ligi. Zatim se vratio u Srbiju, gde je branio boje Borca, Vojvodine, ponovo Rada i Radničkog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading