(VIDEO) ZVEZDA SE MUČILA NA "KARAĐORĐU": Ben MAJSTORIJOM ipak doneo trijumf šampionu

Autor:

Sport

21.08.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je verovatno bila najgora utakmica beogradskih crveno-belih od početka sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković i El Fardu Ben slave gol

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Proleter u Novom Sadu rezultatom 1:0 u utakmici petog kola Superlige Srbije, a jedini gol na meču postigao je El Fardu Ben iz slobodnog udarca u 77. minutu susreta. Zahvaljujući majstoriji reprezentativca Komorskih ostrva, crveno-beli su i dalje jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u prvenstvu, dok su Novosađani posle dva trijumfa i dva remija doživeli prvi poraz.

U prvom poluvremenu je nešto opasnija bila ekipa Proletera, dok je u drugom sve konce igre vukla Crvena zvezda. Ipak, opšti utisak je da će izabranici Dejana Stankovića morati znatno bolju partiju da pruže u utorak, kada budu gostovali Tirani, ukoliko žele da nastave pohod na Ligu šampiona.

Tokom prvog poluvremena viđeno je nekoliko solidnih šansi za oba tima, ali nijedna nije slutila na gol. Tome u prilog ide i činjenica šampion Srbije nije uputio nijedan šut u okvir protivničkog gola, dok su fudbaleri Proletera imali dva.

Najbliži golu u prvih 45 minuta bio je Branislav Jovanović u sedmom minutu kada je snažno šutirao, ali je Milan Borjan tada krajnjim naporima izbacio loptu u korner. Osim toga viđeno je još nekoliko pokušaja, Bacanović je takođe ugrozio golmana reprezentacije Kanade, dok su domaćem timu pretili Ivanić, Gajić i Ben.

Ipak, verovatno najzanimljivije u prvom delu bile su dve sporne situacije. Najpre su gosti iz Beograda u 30. minutu reklamirali igranje rukom Leandra u kaznenom prostoru, a potom su fudbaleri domaćeg tima isto to radili kada je lopta u ruku zakačila Kataija u šesnaestercu.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa "Karađorđa"

Na startu drugog poluvremena se jasno videlo koliko je Dejan Stanković nezadovoljan, jer je odmah izvršio trostruku izmenu i na teren umesto Milana Rodića, Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija poslao Marka Gobeljića, Gelora Kangu i Tomanea.

Prvu veliku šansu na utakmici videli smo na isteku časa igre kada je Veljko Nikolić proigrao Spiridonovića, ali je popularni Spidi promašio zicer, pa ga je ubrzo zamenio Željko Gavrić.

Narednih 15-ak minuta na "Karađorđu" je bilo veoma mirno, a onda je usledila prava poslastica za sve fudbalske sladokusce. Jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde El Fardu Ben je iz slobodnog udarca na maestralan način pogodio mrežu, a golman Nikola Petrić je paradom samo ulepšao gol.

Odmah nakon gola, reprezentativac Komorskih ostrva je zatražio izmenu, a na teren je umesto njega po prvi put od prošlogodišnjeg polufinala Kupa ušao Ričmond Boaći.

Do kraja meča je Gelor Kanga pokušao u dva navrata sa distance, ali nije uspeo da ponovi nešto slično kao onomad protiv Krasnodara.

SUPERLIGA, 5. KOLO:

Petak

Proleter - Crvena zvezda 0:1 (0:0) /Ben 77/

TSC - Metalac 19

Subota

Čukarički - Bačka 19

Javor - Radnik 19

Spartak - Radnički 19

Partizan - Inđija 19.30

Nedelja

Napredak - Vojvodina 17.30

Voždovac - Zlatibor 19

Mačva - Novi Pazar 19

Mladost - Rad 19

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading