ŠIPTARI PRAVE HAOS PO EVROPI: Zvezdi prete SMRĆU, zbog Prištine doneta SKANDALOZNA odluka, ali selekcija lažne države NE MOŽE u Moldaviju

Autor:

Sport

22.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka UEFA da prizna tzv. Kosovo došla na naplatu.

RepublikaFoto: instagram.com/kftirona06
"Navijači" Tirane

Đavo u liku fudbalera sa prostora lažne države Kosovo je došao po svoje! Kada je UEFA pre četiri godine u članstvo primila nepostojeću zemlju, pokrenula je lavinu čiji ceh sada plaća ceo fudbalski kontinent. Naime, kao kada je pogazila statut da bi priznala zemlju bez stolice u UN, tako je sada napravila presedan zbog FK Priština. Dozvolila mu je da posle osam KOVID-19 slučajeva pošalje na Gibraltar rezervni tim, sastavljen od 20 igrača drugih klubova sa Kosova, da bi igrao sa Linkolnom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Međutim, i u toj ekipi registrovan je slučaj korone, pa je pitanje da li će se u subotu igrati. Virus je zabeležen i u ekipi Gnjilana pred gostovanje ekipi Tre penea (San Marino), ali je taj igrač izolovan, pa je ostalo da se odigra u petak, sa danom zakašnjenja.

DVOSTRUKI ARŠINI

S druge strane, UEFA čak ni u popuštanju Albancima nije ostala dosledna jer je Drita zbog KOVID-19 pozitivnih igrača izbačena iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Takođe, haosa će očigledno biti i na meču između Tirane i Crvene zvezde. Odmah po saznanju da srpski prvak gostuje u Albaniji u kvalifikacijama za Ligu šampion, ekstremisti su zapretili crveno-belima klanjem, vešanjem, ubijanjem dronovima ili "samo" prekidom meča. UEFA nije preduzela ništa, a imala je mogućnost da razmišlja o neutralnom terenu.

Preko košarke prave "veliku Albaniju"

To što UEFA popušta Albancima i gura ih u svoja takmičenja jeste presedan, ali se u košarci sprema još veće zlo. Lažna država Kosovo i Albanija planiraju da formiraju svealbansku nacionalnu košarkašku ligu, u kojoj bi igrale ekipe iz susedne nam zemlje, ali i sa prostora južne srpske pokrajine. Sve je to, praktično, uvod u formiranje "velike Albanije", za početak kroz sport, odnosno košarku.

Zato je neutralni teren nametnut Moldaviji, koja će tzv. državu Kosovo u Ligi nacija dočekati 3. septembra u Parmi samo zato što dosledno nije želela da ugosti reprezentaciju za njih nepostojeće zemlje. Kako će reagovati u istom slučaju Grčke, koja je takođe u C3 grupi i ne priznaje lažnu državu, ostaje da se vidi.

ODGOVOR NA TERENU

Sve ovo je velika bruka za UEFA i fudbal, smatra legendarni Dule Savić, a sport plaća visoku cenu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dušan Savić

- Svaka čast Moldavcima. Mogli su i da ne igraju uopšte, ali bila bi to previsoka cena. Sve što se dešava je potvrda moje teze da se kroz sport vraća dug Šiptarima koji kao sluge svetskih moćnika odrađuju prljave poslove. Svi ispaštamo zbog zločinaca i nikom ništa. Isto je i sa utakmicom moje Zvezde. Moraju da igraju u Tirani, a za bezbednost ko ih pita. Ali neka ih, odgovorićemo im na terenu i izbaciti ih, kao što verujem da će ih i ostali eliminisati - oštar je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djordje anunaki

23.08.2020 11:00

Pa vi idite u Albaniju na more.