CRVENO-BELI NA POTEZU: Evo koliko PAO traži za Makedu

Autor: Mondo, Republika

Sport

29.07.2020

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava i trener Crvene zvezde moraju da razmotre sve opcije.

RepublikaFoto: youtube.com/Vasilis Zaf
Federiko Makeda

Nije tajna da je šampion Srbije, Crvena zvezda, u potrazi za novim napadačem, s obzirom na to da su Milan Pavkov, Ričmond Boaći i Tomane imali prethodnu sezonu za zaborav. Prethodnih dana se u javnosti pojavila informacija da je izbor uprave i trenera Dejana Stankovića pao na nekadašnjeg fudbalera Mančester junajteda, trenutno člana Panatinaikosa Federika Makedu, a sada je iz Grčke stigla informacija o tome koliko bi crveno-beli morali da plate italijanskog ofanzivca.

Nekadašnji mladi reprezentativac Italije je karijeru započeo u Mančester junajtedu, ali je brzo krenula serija pozajmica. "Crveni đavoli" su ga slali na kaljenje čak pet puta, potom se oprobao u Kardifu, Notingem Forestu i Novari pre nego što se skrasio u Atini.

Topla Atina mu je veoma prijala, pa je u Grčkoj 28-godišnji napadač odigrao dve odlične sezone. Upravo zbog toga, skrenuo je pažnju Crvene zvezde na sebe, a Dejan Stanković, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela veruju da bi on mogao da bude kapitalno pojačanje u novom pohodu na Ligu šampiona.

 

 

 

S obzirom na to da do sada nije bilo potpuno jasno koliko bi transfer Makede koštao crveno-bele, zlata vredne informacije su konačno stigle iz Grčke. Hristos Konstantinidis, novinar uticajnog grčkog portala "Sport Dog" je otkrio koliko "zeleni" cene Italijana.

- Panatinaikos želi oko milion evra, ali ne bi propustili priliku i da ga prodaju za manje, oko 800.000 evra. Takođe, nisu tačne informacije da Makeda u Atini zarađuje pola miliona, njegova plata je tek oko 200 hiljada evra - rekao je Konstantinidis za Mondo.

U tek završenoj sezoni Makeda je na 37 nastupa postigao 15 golova.

- Vidite, Makeda nije baš 'ubica' pred golom. Dobar deo golova je čak dao sa penala (7), ali je velika opasnost pred golom. Problem je što nije naročito konstantan. Jedan meč je dobar, naredni nije. Moram da priznam da je Panatinaikos izvukao najpozitivnije stvari od njega. Makeda je fudbaler koji traži loptu u kaznenom prostoru. Ako je dobije - ume da dribla, ima snažan udarac - zaključio je Grk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading