KOŠARKAŠKA BRUKA: Da li je ishod meča Hrvatske i Ukrajine dogovoren?

Autor:

Sport

08.09.2022

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevima 5. kola završava se grupna faza takmičenja u gruama "C" i "D".

KOŠARKAŠKA BRUKA: Da li je ishod meča Hrvatske i Ukrajine dogovoren?

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Estonija - Hrvatska

Reprezentacija Srbije večerašnjim mečom protiv selekcije Poljske okončaće grupnu fazu ovogodišnjeg Eurobasketa. Puleni trenera Svetislava Pešića sastaju se sa selekcijom Poljske, a pobednik ovog susreta zauzeće prvu poziciju na tabeli "grupe D", a uz to će u prvoj eliminacionoj rundi, osmini finala imati veoma jakog protivnika u vidu reprezentacije Italije.

Naime, važan meč 5. kola "grupe C" odigrale su selekcije Hrvatske i Ukrajine, a upravo je ovaj meč odlučivao o poretku od 2. do 4. mesta u ovoj grupi, a samim tim i o potencijalnom rivalu srpske košarkaške reprezentacije.

S obzirom da je ranije Ukrajina sa 11 poena razlike savladala Italiju, a da su "Azuri" sa pet poena viška savladali reprezentaciju Hrvatske, kako bi u osmini finala izbegli duel sa reprezentacijom Srbije međusobni duel između Hrvata i Ukrajinaca trebao je da se završi pobedom naših komšija sa maksimalno osam poena prednosti.

Meč između Hrvatske i Ukrajine je okončan rezultatom 90:85 što je bilo sasvim dovoljno da Ukrajina u "grupi C" zauzme drugu, a Hrvatska treću poziciju, čime i definitivno na megdan "Orlovima" idu Italijani.

Foto: Tanjug/AP

Detallj sa meča Hrvatska - Ukrajina

 

Postavlja se pitanje da li je baš sve u ovom susretu bilo potpuno fer i sportski, ili je možda neki dogovor postojao. 

Svakako, reprezentacija Srbije večeras od 21 čas igra svoj poslednji meč u grupi. Naši reprezentativci sada mogu birati protivnik u osmini finala, ali je potpuno jasno da će "Orlovi" dati sve od sebe kako bi slavili i osvojili prvo mesto, pa zatim pokušali u važnom susretu da se "osvete" Italijanima za ono što su nam prethodnog leta priredili u beogradskom košarkaškom hramu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Petar Veliki

09.09.2022 07:22

Pre 2 nedelje sam razgovarao sa jednim našim ukrajincem u Keltskom selu, u Inđiji. Pradeda stigao u Srbiju 1918, on je 3. generacija rođena u Srbiji, škole, zaklučno sa fakultetom završio u Srbiji. Njegovo uverenje i vaspitanje - rimokatolik, time priznaje papu, uverenje da pripada zapadnoj kulturi, oseća da su JAKO slični sa hrvatima, ni reč o Srbiji i SRbima, a zna da su ih Rusi ubijali stotinama godina, ubili su desetine miliona ukrajinaca - mrzi Ruse, a oseća potrebu da ide u ukrajinu kao dobrovoljac, i ako treba - da da život za postojbinu i odbrani je od agresije Rusa na ukrajinu. Rođače? Vaspitanje u porodici, mise u crkvi - pitam se , pitam se, ..., gde si ti rođen, gde si odrastao, gde si vaspitavan? Jel ova pričica odslikava nešto? Jel to odnos dva naroda, generalno, a posebno prema - Srbima? E, sad, ja, danas, posle tog iskustva, apsolutno verujem da je u ovom sportskom susretu između ukrajine i hrvatske sve bilo čisto, regularno i pošteno, sportski. Lik iz priče je sigurno usamljen slučaj? nije to usađeno u celim narodima, nije sigurno?