Poslednji raport pred Poljsku! Nikola Kalinić ima reč!

Autor:

Sport

07.09.2022

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaši odradili su trening u dve grupe pred utakmica protiv Poljske. Izjavu za medije je nakon toga dao Nikola Kalinić.

Poslednji raport pred Poljsku! Nikola Kalinić ima reč!

Foto: Starsport

Nikola Kalinić

Opisao je ukratko kako je prošao trening:

- Prošao je u oporavljanju, momci koji su manje igrali su se rastrčali, a mi koji smo više igrali smo odmorili i to je to - rekao je Kalinić.

"Orlovi" igraju u prilično skraćenoj rotaciji, zbog čega Kalinić nema problem jer "svako bi voleo da igra 40 minuta":

- To je pitanje za selektora, svaki košarkaš voli da igra, ako pitaš bilo kog igrača, svako hoće da igra 40 minuta. Svi smo takmičari, svi volimo da igramo i pobedili smo - rekao je Kalinić.

On je prokomentarisao formu ekipe:

Republika

Foto: Starsport

Nikola Kalinić

- Čudno je sve, sa dve utakmice u kvalifikacijama koje su bile prilično pune naboja i takmičarske, tako da i te dve utakmice računam. Maltene i onaj prijateljski turnir, kao i utakmica protiv Slovenije koja je isto bila kao da je finale Evropskog prvenstva. U solidnoj smo takmičarskoj formi i sve ide kako treba - kazao je srpski košarkaš.

Poljsku nije gledao mnogo, ali zna da je Mateuš Ponitka glavni igrač ekipe:

- Malo smo ih gledali jer smo igrali ili odmarali za naše utakmice, nismo još uvek odradili taj sastanak. Verovatno ćemo večeras ili sutra i tada ćemo imati više informacija. Koliko znam, Ponitka tamo vedri i oblači, ima najviše loptu u rukama i donosi odluke. Igraju čvrsto, spremni su da se pobiju, idu na svaki skok, svaki duel, žestoko, i to je ono malo što sam video - izneo je Kalinić.

- Svi ostali igraju malo atipično za nas, videli smo da je Izrael promenio njihovu filozifiju, i defanzivno i da bi protiv nas da bi se prilagodili, to nas je možda iznenadilo i posle je sve išlo mnogo tečnije i lakše - dodao je Nikola Kalinić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading