Baš nemamo sreće sa POVREDAMA! Maler za malerom, istorija se ponavlja!

Autor:

Sport

07.09.2022

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad neće, onda stvarno neće!

Baš nemamo sreće sa POVREDAMA! Maler za malerom, istorija se ponavlja!

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije posle pobede nad Turskom

Kao projektilom, navijači Srbije pogođeni su direktno u srce, nakon informacije da se iskusni bek naše selekcije Nemanja Nedović povukao sa ovogodišnjeg Eurobasketa usled povrede na meču protiv Izraela u utorak veče.

Nedović je doživeo je delimičnu rupturu lista i propustiće ostatak Eurobasketa!

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

Ako se vratimo u prošlost, "orlovi" nisu imali sreće sa povredama na šampionatima Starog kontinenta. Počešvši od Predraga Saše Danilovića 1997. godine, kada je legendarni bek naše reprezentacije povredio zglob već u prvom kolu takmičenja po grupama na Eurobasketu protiv Poljske. 

Danilović je propustio veći deo šampionata, a pod injekcijama je igrao finale protiv Italije u kome su "plavi" slavili o osvojili titulu šampiona na takmičenju koje je održano u Španiji.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Srbija je 2011. godine bez povređenog Novice Veličkovića otišla na Eurobasket u Litvaniju, a kraj smo dočekali bez pola tima u četvrtfinalu gde smo poraženi od Rusa. Standardni članovi naše spoljne linije Aleksandar Rašić i Milenko Tepić, doživeli su neugodne povrede i na veliku žalost nisu mogli da pomognu ostatku tima u borbi za polufinale. 

Šest godina kasnije, na šampionatu Evrope u Turskoj, Srbija je osakaćena, bez Miloša Teodosića i još nekolicine igrača krenula put Bosfora. "Orlovi" su uspeli da osvoje srebro, ali su čini se mogli i do zlata te godine, da smo kojim slučajem u finalu protiv Slovenije bili u kompletnom sastavu. 

Startni plej Srbije Stefan Jović, povređen je odigrao to finale i za 14 minuta koliko je rovit proveo na parketu, nije uspeo da poveže redove našeg tima.  Na sve to treba dodati i povredu Branka Lazića koga nije bilo u finalu, pa borbeni bek Crvene zvezde nije bio u mogućnosti da oteža posao Luki Dončiću, Zoranu Dragiću ili Klemenu Prepeliču.

Nadamo se da izostanak Nedovića sa ovogodišnjeg Eurobasketa neće biti koban po naš tim, jer podsetimo, "orlovi" su pored Nemanje, u borbi za vrh Evrope i bez Bogdana Bogdanovića i Alekse Avramovića koji zbog povreda od prvog dana nisu sastavu reprezentacije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading