PEŠIĆ ZAGRMEO: Vi novinari što PALITE ovaj narod! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.09.2022

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaši u petak od 21 čas sastaju u Pragu se sa selekcijom Holandije na startu Eurobasketa.

PEŠIĆ ZAGRMEO: Vi novinari što PALITE ovaj narod! (VIDEO)

Foto: Printscreen/FIBA/Youtube

Orlovi prvi duel igraju u petak od 21 čas, a protivnik je Holandija, a pred taj duel oglasio i srpski selektor Svetislav Pešić:

- Postoji plan igre, plan svega, vodimo računa ne samo o potrošnji, već i da utakmicu kao prvu, respektujemo, a da pokažemo i skromnost, i da pokažemo samopouzdanje, da verujemo u mogućnosti, ali u isto vreme da budemo skromni - rekao je Pešić, pa potom upozorio. 

- Okružuje nas masa navijača, a vi koji palite narod u Srbiji, ja razumem da imate svoj stav, to je vaše pravo, vi ste da komentarišete i o igri, koučingu, ali ne bih baš voleo da se moje reči koriste u tu svrhu. Samo sam rekao da je prvi cilj u Pragu je da nastavimo proces, da pokušamo da popravimo igru i da se kvalifikujemo za Berlin. Nigde nisam rekao da ćemo biti ovde prvi ili u Berlinu. Naravno da bih voleo, ali ne određujem ciljeve, to ste vi odredili kada sam došao u septembru. Voleo bih da mi ne izvrćete reči, to ekipi nije potrebno. Trener sam 40 godina, ništa me ne može iznenaditi, ali volim, ako ćemo da sarađujemo, a ja sam spreman, onda da se moje reči ne izmišljaju i da budemo skromni i korektni prema timu - rekao je Pešić.

- Ukupno gledano, možemo malo i za njega da kažemo, da iskoristim priliku ovde, pošto nisam imao priliku da to sinoć saopštim. Odredili smo ekipu, bilo je tu dosta povreda, svega po malo je bilo... Sezona koju su svi naši igrači, ali ne samo naši, videli ste i druge ekipe, neki su odustali i neće biti na šampionatu, to se i kod nas dešava. Oni su igrali do samog kraja, ta sezona traje, ogromni su napori i sve te stvari koje se dešavaju u smislu zdravlja i povrda nisu iznenađenje, već su razlog što sam unapred rekao. Vodimo računa, videli ste da sam direktorom reprezentacije, kasno doneo odluku, ne zato što smo želeli da to uradimo, nego jednostavno imali smo probleme.

Potom je poentirao dotakavši se odsustava Bjelice i Bogdanovića, za koje je smatrao da će biti noseći igrači.

- Bjelica nije mogao da se priključi i da trenira kao što smo očekivali. Meni je strašno žao, uvek sam imao u glavi da će on biti sa mnom kada sam uzimao reprezentaciju. Bogdanović je imao tu tešku povrdu, morao je da ide na operaciju i sa njim sam planirao da bude noseći igrač... Želim da istaknem jednu stvar, a to je da pošto imam tu neko iskustvo sa reprezentacijom Nemačke, Jugoslavijom, da igrači kojima smo se zahvalili, a nismo nikoga precrtali, zahvalili smo im se, nismo ih kaznili, donosili smo samo odluke. Igrači su ostali do zadnjeg treninga, moram da izrazim apsolutni respekt tim momcima koji su pokazali da žele dosta u tom procesu sa reprezentacijom i na ovakav način. Mi na njih apsolutno računamo, značiće nam i za budućnost reprezentacije.

Za kraj je dao pozitivne vesti o stanju Nikole Milutnova.

- Za Nikolu, on je sada super, mnogo je bolje, profesor Radovanović je doneo odluku da zbog virusa ostane i možda će doći već sutra, videćemo kako će to da bude. Mi smo sada vrlo srećni što je on već osposobljen. Videćemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading