PEŠIĆ IMA VELIKU GLAVOBOLJU: Evo ZBOG KOGA je selektor Srbije odložio da saopšti konačan spisak putnika na EP!

Autor: M. S.

Sport

30.08.2022

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj startovaće u petak protiv Holandije (21.00). Iako je ostalo još samo tri dana do prvog duela, selektor Svetislav Pešić još uvek nije saopštio kojih 12 igrača će se boriti za medalju na Evrobasketu. Međutim, kako saznaje Srpski telegraf, glavna dilema legendarnog Karija je da li će Nemanja Bjelica, koji je povredio list na meču sa Crnom Gorom, moći da nastupi na takmičenju i zbog toga odlaže da saopšti konačan spisak.

PEŠIĆ IMA VELIKU GLAVOBOLJU: Evo ZBOG KOGA je selektor Srbije odložio da saopšti konačan spisak putnika na EP!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Popularni Beli već nekoliko dana trenira s ekipom, ali zasad nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu. Ukoliko se Pešić odluči da bi Bjelica, svojim imenom i iskustvom, mogao da pomogne ekipi u završnoj fazi takmičenja, onda se na putu za Prag sigurno neće naći Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić, kao i Aleksa Avramović koji je nedavno povredio ruku. Ukoliko Pešić ipak odluči da ne povede Bjelicu, umesto njega će ići Ognjen Dobrić.

Selektor Srbije na današnjoj konferenciji za medije istakao je da mora da vidi u kom stanju je novi igrač Fenerbahčea.

- Razmišljamo, o svemu razmišljamo. Razmišljamo da igramo i sa tri beka. Proveravamo sve opcije. Što se tiče Bjelice i Nedovića moramo da vidimo koliko mogu da pomognu timu. U poslednjem trenutku donećemo odluku, ne želim da žurim - rekao je Pešić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bjelica "mučči" Karija

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prventvu u Pragu i Berlinu pokušati da ode korak dalje u odnosu na 2017. kada smo osvojili srebro u Istanbulu. Pešić veruje da će svi biti posebno motivisani da sruše vicešampiona Evrope, koji u timu ima MVP NBA lige i Evrolige.

- Ekipe posle tih pet godina dolaze sa velikim motivom i željom, biće tu iznenađenja. Mi ćemo se truditi da ne bude negativnih sa naše strane, ali za to moramo da budemo spremni. Posebno jer svako svakog može da dobije. Možda BiH ne može da dobije Francusku u "best fajv", ali u jednom meču može. Mi imamo MVP NBA lige, MVP Evrolige  i ne možete da shvatite koliko je to podsticaj za svakog protivnika. Na nama je da svakog dana radimo, da ispravljamo greške - zaključio je Pešić.

Reprezentacija Srbije će takmičenje početi u Grupi D u Pragu, zajedno sa Holandijom, Finskom, Izraelom, Poljskom i domaćin Češka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading