MOŽE LI SRBIJA DO MEDALJE? Pitali smo Đurovića o Evropskom prvenstvu, iskusni stručnjak odgovorio KAO IZ TOPA!

Autor:

Sport

29.08.2022

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade Đurović očekuje visok let "orlova" na predstojećem kontinentalnom šampionatu, ohrabren pobedama nad Grčkom i Turskom u borbi za plasman na Mundobasket.

MOŽE LI SRBIJA DO MEDALJE? Pitali smo Đurovića o Evropskom prvenstvu, iskusni stručnjak odgovorio KAO IZ TOPA!

Foto: Starsport

Vlade Đurović i Nikola Jokić

Reprezentacija Srbije uspešno je preskočila dve prpreke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, što je ulilo veru harizmatičnom stručnjaku Vladu Đuroviću da "orlovi" mogu do odličja.

Štaviše, Đurović je uveren da Srbija sa tri pobede može da se domogne svetskog šampionata, a težak posao izabranike selektora Svetislava Pešića čeka u Grčkoj.

- Ovaj mini-ciklus je okončan na fenomenalan način. Nisu to samo dva trijumfa (Grčka i Turska prim. aut.), već celokupna atmosfera koja je stvoirena oko nacionalnog tima. Igrači koji ne igraju previše se sjajno ponašaju na klupi, bodre saigrače i ulivaju energiju, što je sjajno pred Evrobasket - počeo je Đurović razgovor za naš portal, a potom je izneo očekivanja uoči prvenstva Evrope.

- Mislim da možemo da dođemo do medalje, nebitno koje jer je svaka uspeh. Možda će ljubitelji košarke u Srbiji omalovažiti bronzu, ali u ovakvoj konkurenciji najboljih u Evropi, osvojiti odličje je svakako podvig. Bez dileme, najveći rival nam je Španija, koja je uvek opasna, Slovenci možda i previše zavise od Dončića, a za nas je najbitnije da budemo pravi u završnici, kada je to najpotrebnije.

Iskusni strateg je prokomentarisao i "raskid" sa kapitenom "orlova" Milošem Teodosićem.

- Ranije sam već pomenuo, ne precrtava se tako jedan igrač kao što je Teodosić. Nisu u pitanju samo igrački kvaliteti, već sveukupan status lidera koji je stekao Teo igrajući godinama za Srbiju. Ipak, ako je reč o disciplinskom prekršaju, Pešićeva odluka je razumljiva - ocenio je Đurović, a potom je analizirao roster aktuelniog vicešampiona Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Đurović o Teodosiću - disciplina mora da se poštuje

- Možda smo malo tanki na "kecu" gde veliki teret pada na Micića. Nedović je celika enigma, može da "eksplodira", ali i da podbaci. Što se tiče centara, tu smo sa Jokićem i Milutinovim "popunjeni". Lučić, Kalinić i ostali košarkaši deluju odlično i ne čini se da je "slučaj Teo" napravio bilo kakav problem - optimistično je zaključio Vlade Đurović.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo na programu je od 1. do 18. septembra, titulu će braniti selekcija Slovenije, dok Srbija prvi duel u grupnoj fazi igra u petak protiv Holandije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading