(VIDEO) REŠENA MISTERIJA: Nagađalo se da je VANZEMALJAC pa otkrili PRAVU ISTINU!

Autor: novosti.rs

Razonoda

24.03.2018

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misterija o mumiji koja je pronađena u napuštenom rudarskom gradu La Noria u pustinji Atakama u Čileu, napokon je rešena.

Iako se u početku mislilo da je reč o stvorenju "vanzemaljskog" porekla, nakon 15 godina od njenog pronalaska naučnici su utvrdili da se radi o devojčici sa nekoliko mutacija gena.

Pronađena mumija je bila veličine fetusa, ali na osnovu urađenih testova utvrđeno je da su kosti pripadale detetu starom između šest i osam godina.

Rezultati testova urađenih na mumiji, nazvanoj Ata, pokazali su da procenjena starost kostiju i druge anomalije predstavljaju urpavo rezultat genetskih mutacija, prenosi "Bi-Bi-Si".

Njena veličina, ali i oblik glave kao i manjak rebara, godinama su budili sumnje o njenom poreklu. O mumiji je snimljen i dokumentarni film u kome naučnici tvrde da bi ostaci mogli biti dokaz da su Zemlju posetili vanzemaljci.

Iako se ranije tvrdilo da su ostaci ove mumije dokaz postojanja vanzemaljaca, to je sada istraživanjem demantovano.

Pronađeni ostaci umotani u belo platno i vezani ljubičastom vrpcom su - ljudski.

Nakon pronalaska, njen kostur prodat je privatnom kolekcionaru u Španiji.

- Bilo nam je čudno što su kosti izgledale kao da pripadaju starijem detetu po gustoći i obliku. Sada verujemo da je za to odgovoran jedan od mutiranih gena - rekao je Geri Nolan, profesor mikrobiologije i imunologije s medicinskog fakulteta na univerzitetu Stanford u Kaliforniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading