OVAJ ČOVEK NEMA FAKULTET, ZARAĐUJE VIŠE OD MNOGIH! Njegova priča će i vas inspirisati da pronađete svoj PUT (VIDEO)

Autor:

Razonoda

21.12.2023

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od gubitnika do uspešnog rudara

OVAJ ČOVEK NEMA FAKULTET,  ZARAĐUJE VIŠE OD MNOGIH!  Njegova priča će i vas inspirisati da pronađete svoj PUT (VIDEO)

Foto: printskrin


Kori Rokvel je godinama lutao bez jasnog cilja u životu, osećajući se "zarobljenim" u sopstvenim ambicijama.

Njegova potraga za stabilnim poslom dovela ga je do neuspeha i razočaranja, čak i kada je pokušao zadržati posao u lokalnom supermarketu. Međutim, prekretnica u njegovom životu dogodila se kada mu je pružena prilika da radi kao rudar.


Otkriće strasti i talenta



Iako je u početku bio skeptičan zbog nedostatka prethodnog iskustva u toj oblasti, Rockwell je prihvatio izazov.

Sa vremenom je otkrio svoj talenat i strast prema ovom poslu, što je rezultiralo ne samo finansijskim uspehom već i profesionalnim ispunjenjem.

"Bio sam izgubljen i nisam imao pojma što želim raditi. U to vreme nisam imao obrazovanje, nisam imao veštine, nisam imao devojku niti dete. Znao sam da ću protraćiti život, ako ne odem iz LA-a", prenosi Daily Star.

 


Novi životni put



Rudar je od tada zaradio basnoslovnu platu i postao zvezda TikToka, gde snima svoje radne dane. Ali odluka koja mu je promenila život značila je da se mora odseliti daleko od blještavila i glamura LA-a. Agencija za zapošljavanje u rudarstvu ponudila mu je šestomesečni ugovor u 1000 kilometara dalekom gradu u Nevadi - gde već četiri godine radi.


Izazovi i opasnosti



Posao rudara nosi sa sobom dosta opasnosti, od kipuće vode koja izlazi iz zidova do ruševina koje padaju. Rad u rudniku može biti zastrašujuć, ali Kori tvrdi da voli prljav posao i "nastoji biti najprljavija osoba u rudniku". Iako novac jeste dobar, mora raditi 12-satne smene, sedam dana svake druge nedelje, kako bi ga zaradio. To znači da počinje sa radom u 6 ujutro i ostaje duboko u zemlji u mraku sve do 18 sati.

 


Profesionalni uspeh i lično ispunjenje



Kori danas zarađuje godišnje 160.000 dolara, što je više od prosečne plate mlađih lekara. Plata mu dolazi i od odgovornosti za detoniranje eksploziva, što mu donosi dodatni novac. Iako posao nosi fizičko, psihičko i emocionalno iscrpljenje, Kori ističe da mu je posao rudara spasio život i da se konačno oseća ispunjenim i ostvarenim u svojoj karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading