USNIMLJENO PRAVO ČUDOVIŠTE: Džinovsko stvorenje joj se PRIBLIŽILO, jedva je OSTALA NA NOGAMA (VIDEO)

Autor:

Razonoda

18.11.2023

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najpopularnijih aplikacija u poslednje vreme, TikTok, iznenadila je korisnike ne samo zabavnim sadržajem, već i pružanjem uvid u svet životinja.

USNIMLJENO PRAVO ČUDOVIŠTE: Džinovsko stvorenje joj se PRIBLIŽILO, jedva je OSTALA NA NOGAMA (VIDEO)

Foto: tiktok

O mnogim životinjama smo se edukovali tokom školovanja i gledajući dokumentarce, ali je TikTok uspeo da nam pruži nešto novo i neobično.

Nedavno se na ovoj mreži pojavio snimak koji je izazvao veliku pažnju korisnika. U njemu se može videti ogroman vodozemac smeđe boje sa šarama po telu, koji prolazi kroz kanal pod vodom. Autor ovog snimka je uspeo da zabeleži retku životinju koju mnogi nisu imali priliku da vide uživo.

Sudeći po komentarima ispod snimka, mnogi korisnici su bili u šoku i zaprepašćeni ovim otkrićem. Neki su čak pomislili da se radi o zmiji ili anakondi, dok su drugi nagađali o čemu je reč. Ipak, zahvaljujući trendingu na ovoj mreži, brzo se saznalo da je u pitanju gigantski salamander ili kriptobrahijda, koji potiče iz Kine i Japana.

 

@kisaki819

 

♬ nhạc nền - kisaki

 


Ovi drevni vodozemci su poznati po svojoj veličini, jer mogu dostići dužinu od čak 1,8 metara. Njihova koža je naborana i prekrivena tigrastim šarama, što ih čini jedinstvenim i prepoznatljivim. Nažalost, njihova prirodna staništa u Japanu su ugrožena izgradnjom brana, ali su neke od njih opremljene rampama i stepeništima kako bi ove životinje mogle da se kreću i mreste.

Iako imaju slab vid, gigantski salamanderi koriste senzorne čvorove na telu kako bi zapazili plen. Njihova ishrana se sastoji od insekata, riba, rakova i žaba. Zanimljivo je da najstariji japanski salamander koji je živeo u zatočeništvu imao čak 52 godine.

Ovaj snimak gigantskog salamandera nije jedini koji je postao viralan na TikToku. Korisnici su otkrili mnoge druge životinje koje nisu imali priliku da vide u prirodi, što je još jedan dokaz koliko ova aplikacija može biti korisna i edukativna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading