IMAJU MUČNINU, GLAVOBOLJU I NESANICU: Stanovnici ovog grada već meseca dana ne spavaju od MISTERIOZNOG ZUJANJA!

Autor:

Razonoda

16.11.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ne zna sa sigurnošću šta je uzrok čudnih zvukova ali jedno je sigurno - svi stanovnici su u strahu

IMAJU MUČNINU, GLAVOBOLJU I NESANICU: Stanovnici ovog grada već meseca dana ne spavaju od MISTERIOZNOG ZUJANJA!

Foto: pixabay.com

Stanovnici gradića Omag u Severnoj Irskoj danima muku muče sa vrlo neprijatnim, misterioznim zujanjem čije poreklo još nije otkriveno.

Gradska vlada naložila je specijalnom odeljenju policije da što pre utvrdi šta je to što građanima uveče ne da mira, budući da jako mnogo njih kaže da ne može da spava od straha i teskobe.

- Možda je povezano sa vremenskim prilikama. Postoji mnogo teorija. Moramo to da rešimo. Zbog velikog područja na kojem je zvuk prijavljen, teško je odrediti tačan izvor. Službenici trenutno razmatraju korišćenje specijalizovane opreme ili angažovanje specijalizovane firme za pomoć u otkrivanju izvora buke - rekao je Stiven Doneli iz uprave grada Omaga.

Misteriozni zvukovi već su mučili druge gradove i sela širom Ujedinjenog Kraljevstva. U decembru 2022. su stanovnici Holmfilda u Zapadnom Jorkširu opisali kasnonoćnu buku kao "beskrajni ciklus mučenja".

To zujanje upoređivalo se sa zvukom veš mašine ili dizelskog motora u praznom hodu.

Za sada je najbliža istini teorija doktora Bena Vilsona da se radi o pozivu mužjaka određene vrste riba ženkama na parenje.

- To je jedna od mogućnosti. U severnom Atlantiku i prilazima Lamanšu sigurno postoje 'zvučne ribe'." Mužjaci ribe ispuštaju prepoznatljivo zujanje kako bi ženkama dali do znanja da traže partnera. Bilo je takvih zvukova i slučajeva u prošlosti - kaže Vilson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading