ISTINITA ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE PREŽIVEO NAPAD AJKULE: Njegovu devojku je PREPOLOVILA NA POLA, prijatelju iskidala delove TELA!

Autor:

Razonoda

14.11.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljiva priča o preživljavanju na okeanu

ISTINITA ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE PREŽIVEO NAPAD AJKULE: Njegovu devojku je PREPOLOVILA NA POLA, prijatelju iskidala delove TELA!

Foto: youtube/ The Wandering Beard

Godine 1983., troje prijatelja - Rej Baundi (28), Denis Patrik Marfi (28) i Lindi En Horton (21) - krenuli su na ribolov u vodama Australije. Rej je bio kapetan kompanije "Nju Ventur", a njihov brod je prevrnuo olujni vetar, nekih 100 kilometara od obale odakle su krenuli u nedelju uveče. Rej je rekao novinarima iz bolničkog kreveta kako su uspeli da se dočepaju olupine i prežive na njoj narednih 36 sati.

U tom periodu, troje prijatelja su se borili sa olujom i velikom tigrastom ajkulom koja ih je vrebala. Baundi je ispričao da su se držali za olupinu koja je uključivala dasku za surfovanje, prsten za spasavanje i komade stiropora iz kutija za škampe. U jednom trenutku, ajkula je ugrizla Reja za nogu, ali je on uspeo da je otera. Međutim, njihov prijatelj Marfi nije imao toliko sreće. Ajkula ga je ugrabila i odvukla pod vodu, a njegovo telo nikada nije pronađeno.


Nakon smrti Marfija, Lindi je bila u šoku i nije mogla da prestane da vrišti. Rej ju je smirio i podsticao da se bori za svoj život, kako bi njihova borba bila uzaludna. Konačno, nakon dugog plivanja, uspeli su da stignu do grebena, ali je ajkula ponovo napala. Rej je uspeo da se odbrani, ali je ona zgrabila Lindi i odvukla je pod vodu. Nažalost, ona je preminula od povreda koje joj je nanela ajkula.

Rejeva noćna mora je trajala 36 sati, ali je na kraju uspeo da se spase i stigne do grebena. Ova neverovatna priča je kasnije adaptirana u film "Greben" iz 2010. godine, koji prati grupu turista koja se nađe u sličnoj situaciji kao Rej i njegovi prijatelji. Samo jedan član grupe uspeva da preživi napad ajkule.

Ova priča je još jedan dokaz da čovek nikada ne sme da potceni snagu prirode. Uprkos svim preprekama i opasnostima, Rej Baundi je uspeo da se izbori za svoj život i preživi ovu užasnu avanturu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading