KOŠTALA JE DVA MILIONA EVRA, A SADA JOJ SE SVI SMEJU: Nova fontana u Beču ŠOKIRALA građane, evo i zašto

Autor:

Razonoda

10.11.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fontana u glavnom gradu Austrije kojom je obeleženo 150 godina modernog bečkog vodovodnog sistema izazvala je brojne kritike i ismevanje na internetu

KOŠTALA JE DVA MILIONA EVRA, A SADA JOJ SE SVI SMEJU: Nova fontana u Beču ŠOKIRALA građane, evo i zašto

Foto: x/culture critic

Građani Beča dobili su novu fontanu. I to ne bilo kakvu. U startu zamišljenu kao jednu od najlepših.

A sada na društvenim mrežama zvanično proglašenu ne samo za najružniju u gradu već i u celoj Evropi!

Fontana u glavnom gradu Austrije kojom je obeleženo 150 godina modernog bečkog vodovodnog sistema izazvala je brojne kritike i ismevanje na internetu.

 

 

Fontanu vrednu 1,8 miliona evra naručila je gradska levičarska vlada predvođena gradonačelnikom Mihaelom Ludvigom, a svečano je predstavljena 24. oktobra.

Neobičnu fontanu s 33 humanoidne skulpture postavljene u krug kreirala je provokativna bečka umetnička grupa Gelitin, a objašnjeno je da njihov dizajn simbolizuje "zajedničku odgovornost za vodu" kao dragoceni resurs koji je osvojio žiri.

Dok su zvaničnici pozdravljali "izvanredan, stvarnošću inspirisan" dizajn fontane zbog veštog prenošenja ključnog "osećaja zajedništva", kritičari su je osporavali zbog njenih umetničkih svojstava, izražavajući svoje negodovanje na internetu.

Na mreži X su odmah po predstavljanju počeli da se dele snimci i fotografije fontane, a začuđeni korisnici interneta opisali su umetničko delo kao "najružniju fontanu" koju su ikada videli.

Neki su čak među skulpturama uočili figuru u stilu Mišelinovog čoveka od gume!

Kako se vama čini?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading