ĆERKA IZGUBILA MINĐUŠU, CELA FAMILIJA JE TRAŽILA PO DVORIŠTU: Ono što je pronašla, podiglo je ČITAVU ZEMLJU NA NOGE!

Autor:

Razonoda

12.10.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko u porodici nije mogao da nasluti da će im ovo popodne promeniti život

ĆERKA IZGUBILA MINĐUŠU, CELA FAMILIJA JE TRAŽILA PO DVORIŠTU: Ono što je pronašla, podiglo je ČITAVU ZEMLJU NA NOGE!

Foto: pixabay.com

Familija iz Norveške imala je prethodnog meseca pune ruke posla. Ne samo što su se brat, majka, otac, deka i baka izlomili da devojčici (5) u dvorištu kuće pronađu izgubljenu minđušu, već su posle zbog toga dospeli i na naslovne strane svih novina.

Kada se devojčica požalila da joj nema minđuše, majka je krenula da je traži po travi, a potom su se u potragu uključili svi. Devojčicin rođeni brat uzeo je od prijatelja detektor za metal koji se u jednom momentu snažno oglasio.

Otac je, svestan činjenice da minđuša sigurno nije ispod zemlje, ipak uzeo lopatu kako bi proverio da vidi o čemu se radi i tada su svi zanemeli.

Muškarac je iskopao artefakte iz doba Vikinga, stare 13 vekova!

Otac tužne devojčice nije mogao da zna šta tačno predstavljaju predmeti koje je pronašao ali je po slovima ugraviranim na njima znao da je nešto jako staro i možda i vredno.

Familija je otkriće objavila na Fejsbuku, a kako to obično biva, novinarima nije dugo trebalo da im dođu pred kapiju i naprave priču.

Reagovalo je ministarstvo kulture i nasleđa Norveške te su predmeti brzo došli u prave ruke. Zaključeno je da su predmeti vrlo verovatno ostali u vlasništvu osobe koja je sahranjena u 8. veku i čiji su ostaci takođe pronađeni u dvorištu.

Najbolje pitanje u celoj senzaciji postavio je korisnik Fejsbuka.

“I? Jesu našli minđušu?”.

Zaposleni iz Ministarstva odgovorili su na ovo komično pitanje konstatacijom da nisu upoznati šta je sa minđušom jer su prethodnih nedelja imali malo važnijeg posla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading