OVO PITANJE ZA OSNOVCE NAMUČILO JE I ONE NAJPAMETNIJE! Da li znate da odgovorite na zadatak za decu od 10 godina? (FOTO)

Autor:

Razonoda

16.09.2023

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadatak koji je namenjen osnovcima preznojio je mnoge, ne zna svako da tačno odgovori na ovo pitanje.

OVO PITANJE ZA OSNOVCE NAMUČILO JE I ONE NAJPAMETNIJE! Da li znate da odgovorite na zadatak za decu od 10 godina? (FOTO)

Foto: printscreen/X

Mnogi roditelji neretko pomažu svojoj deci sa domaćim zadacima i zajedno sa njima rešavaju od najlakših do najtežih zadataka iz raznih oblasti.

Međutim, jedno pitanje iz matematike, zbunilo je kako decu, tako i roditelje. Naime, pitanje višestrukog izbora, postavio je jedan od korisnika društvenih mreža i platforme X, a glasi:

- Koje je vreme najbliže ponoći?

  • A. 11:55
  • B. 12:06
  • C. 11:50
  • D. 00:03

Odgovori su različiti, a većina smatra da je odgovor D tačan, jer je samo tri minuta prošlo otkako je ponoć otkucala, dok su drugi pitanje i odgovore tumačili na potpuno drugačiji način. Neki su se opredelili za odgovor A, pošto je 11:55 bilo najbliže ponoći - (12 sati i 5 minuta) bez vraćanja unazad, samo unapred.

 

 

Pitanje, ali i odgovori na postavljeni zadatak su izazvali debatu među ljudima, koji se ne slažu oko toga šta je ispravno, ali ni oko razumevanja zadatka.

- Piše najbliže 'do' ponoći, a ne 'od' ponoći. Prestanite sve komplikovati. Odgovor je A", ''Odgovor je D. Ništa od tih vremena u 11:00 ne spada u noć“, „Pitanje govori o blizini, a ne o hronologiji, tako da je odgovor D'' - samo su neki od komentara.

Koji je vaš odgovor na ovaj zadatak?

Ako vas je ovaj zadatak zainteresovao, pokušajte i da rešite odgovor na pitanje koje je postavio jedan od učenika na Redditu, a namenjeno je deci do 10 do 11 godina. On je zatražio da mu korisnici ove mreže pomognu da izračuna koliko tačno stranica ima u knjizi, a odgovor su mogli da daju samo oni najinteligentniji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading