SVI SE PITAJU ŠTA JE, DŽINOVSKO STVORENJE ŠOKIRALO NAUČNIKE: Veće je i od podmornice - kao da nije sa ove planete (VIDEO)

Autor:

Razonoda

08.03.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turisti u privatnoj podmornici uspeli su da snime džinovsku meduzu sa pipcima dugim preko devet metara.

SVI SE PITAJU ŠTA JE, DŽINOVSKO STVORENJE ŠOKIRALO NAUČNIKE: Veće je i od podmornice - kao da nije sa ove planete (VIDEO)

Foto: TWITTER/PRINTSCREEN/𝑪𝒆𝒏𝒕𝒊𝒏𝒆𝒍𝒂35

Retko i neobično stvorenje, džinovska meduza sa pipcima dugim preko devet metara, primećeno je u vodama oko Antarktika.

Istražujući obale oko Antarktika, turisti u privatnoj podmornici uspeli su da snime ovo neobično stvorenje, koje je do sada viđeno više od 100 puta. Meduza je bila veća od podmornice u kojoj su se nalazili turisti, a ovaj, za mnoge, zastrašujući prizor, snimljen je na dubini od nekoliko stotina metara, u blizini obale antarktičkog ostrva Rona.

Krajem prošle i početkom ove godine zabeleženo je još nekoliko pojava ove neobične životinje. Naučnici još uvek ne znaju mnogo o ovim beskičmenjacima, koji žive u mračnoj i hladnoj zoni polarnih okeana i koriste svoje talasaste pipke nalik vrpci za hvatanje planktona i malih riba.

Korisnici Tvitera su napisali kako ovo stvorenje izgleda kao da nije sa naše planete, a u videu iznad pogledajte i sami kako izgleda ova džinovska životinja!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading