ŠOK I NEVERICA! Policajci nisu mogli da veruju kada su videli šta u torbi nosi dostavljač hrane: To je moja devojka (VIDEO)

Autor:

Razonoda

01.03.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci su saopštili da je mumija stara između 600 i 800 godina.

ŠOK I NEVERICA! Policajci nisu mogli da veruju kada su videli šta u torbi nosi dostavljač hrane: To je moja devojka (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen

Peruanska policija pretresla je dostavljača hrane koji je bio pijan na arheološkom nalazištu u Punu i pronašla delove tela drevne mumije u njegovom frižideru. Muškarac je policiji rekao da je delio sobu sa mumijom, koju smatra “svom devojkom”, prenosi BBC.

Ostatke mumije je stavio u torbu da ih pokaže prijateljima, rekao je dostavljač. Mumiji je dao nadimak Huanita i držao je u kutiji pored televizora u svojoj sobi i rekao da pripada njegovom ocu. Ali nije rekao kako je mumija došla u njegov posed, prenosi Objektiv.

 

 

Stručnjaci su saopštili da je telo mumije bilo staro između 600 i 800 godina i da je u pitanju odrasli muškarac, a ne žena, kako je dostavljač pretpostavio.

Procenjuje se da je mumificirani muškarac u trenutku smrti imao više od 45 godina i bio je visok 1,51 metar. Mumija je bila umotana u zavoje i u fetalnom položaju koji je tipičan za mnoge drevne grobove u oblasti Perua.

Mumifikaciju su praktikovale različite kulture u današnjem Peruu. Neke mumije su sahranjene, dok su druge ekshumirane i izložene na određenim festivalima.

Policija je zaplenila mumiju i predala je Ministarstvu kulture Perua, koje brine o nasleđu zemlje. Čovek koji ju je prevozio i njegova dva prijatelja, starosti između 23 i 26 godina, uhapšeni su i protiv njih se vodi istraga zbog mogućih zločina protiv kulturnog nasleđa Perua.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading