NEVEROVATAN AKCENAT! Ovo je glas kralja Aleksandra! (VIDEO)

Autor:

Razonoda

24.02.2023

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najznačajnijih zapisa koji su zabeleženi na našim prostorima jeste svakako video snimak sa glasom kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića iz 1933. godine i kralja Petra I.

NEVEROVATAN AKCENAT! Ovo je glas kralja Aleksandra! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Kralj Aleksandar I Karađorđević

Često se zapitamo kako su zvučali ili izgledali neki poznati ljudi koji su obeležili istoriju? Od pojave fotografije pa sve do zvučnog zapisa portreti su bili jedina i najbliža veza između živog čoveka i večnosti.

Jedan od najznačajnijih zapisa koji su zabeleženi na našim prostorima jeste svakako video snimak sa glasom kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića iz 1933. godine.

Ovaj video sadržaj nam jasno svedoči o tome kako je Aleksandrov glas zaista zvučao i kojim akcentom je govorio. Na sve to možete se uveriti i sami:

Još jedan video sadržaj koji je prikupio brojne simpatije jeste zvuk kralja Petra Prvog Karađorđevića. Ipak, oko njegovog glasa još uvek kruže brojne glasine oko autentičnosti. A da li je to zaista bio glas čuvenog "kralja Pere", prosudite sami:

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading