NEVEROVATAN AKCENAT! Ovo je glas kralja Aleksandra! (VIDEO)

Autor:

Razonoda

24.02.2023

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jedan od najznačajnijih zapisa koji su zabeleženi na našim prostorima jeste svakako video snimak sa glasom kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića iz 1933. godine i kralja Petra I.

NEVEROVATAN AKCENAT! Ovo je glas kralja Aleksandra! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Kralj Aleksandar I Karađorđević

Često se zapitamo kako su zvučali ili izgledali neki poznati ljudi koji su obeležili istoriju? Od pojave fotografije pa sve do zvučnog zapisa portreti su bili jedina i najbliža veza između živog čoveka i večnosti.

Jedan od najznačajnijih zapisa koji su zabeleženi na našim prostorima jeste svakako video snimak sa glasom kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića iz 1933. godine.

Ovaj video sadržaj nam jasno svedoči o tome kako je Aleksandrov glas zaista zvučao i kojim akcentom je govorio. Na sve to možete se uveriti i sami:

Još jedan video sadržaj koji je prikupio brojne simpatije jeste zvuk kralja Petra Prvog Karađorđevića. Ipak, oko njegovog glasa još uvek kruže brojne glasine oko autentičnosti. A da li je to zaista bio glas čuvenog "kralja Pere", prosudite sami:

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading