ONESVESTIO SE I NASTAVIO DA VOZI! Prešao ČAK 25 kilometara, a evo kako je policija uspela da ga zaustavio! Dve stvari bile od ogromne pomoći!

Autor:

Razonoda

17.08.2022

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Do teške nesreće nije došlo jer su u trenutku gubitka svesti bila uključena dva bitna sigurnosna sistema.

ONESVESTIO SE I NASTAVIO DA VOZI! Prešao ČAK 25 kilometara, a evo kako je policija uspela da ga zaustavio! Dve stvari bile od ogromne pomoći!

Foto: Printscreen/Youtube

Ludačka vožnja

Ove nedelje vozač Reno Klia onesvestio se tokom vožnje na auto-putu E314 u severnoj Belgiji.

Do teške nesreće nije došlo jer su u trenutku gubitka svesti bila uključena dva bitna sigurnosna sistema - za zadržavanje automobila u voznoj traci i adaptivni tempomat, ali i činjenica da su mu obe ruke ostale na volanu.

Vozači su primetili da se Klio nekontrolirano kreće između dva ruba vozne trake i obavestili policiju. Ubrzo je stigla policijska patrola i uočila vozača bez svesti. Pozicionirali su auto ispred Renoa, usporili i dopustili da se auto "nasloni" na odbojnik. Smanjenjem brzine uspeli su sigurno zaustaviti automobil, piše Revija HAK.

Vozač je ubrzo prebačen u bolnicu, te mu je verovatno ovim manevrom spašen život.

Iako adaptivni tempomat služi držanju razmaka, a sistem zadržavanja u voznoj traci potpomaže da vozilo zbog greške vozača ne izleti iz trake, ovo je ekstreman primer kako može pomoći, a samo zbog jednog detalja.

Vozač je usprkos gubitku svesti i dalje imao ruke na upravljaču, pa se sistem ponašao kao da je s vozačem sve u redu, preneo je Index.hr.

Bonus video:

Komentari (1)

Loading