SRPSKA ZASTAVA NAJLEPŠA NA SVETU!

Autor:

Razonoda

22.03.2022

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Više od milion ispitanika biralo je najlepšu zastavu! Srpska zastava je proglašena najlepšom.

SRPSKA ZASTAVA NAJLEPŠA NA SVETU!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Na sajtu Ranker, više od milion ljudi učestovalo je u anketi o najlepšoj zastavi na svetu. Na rang listi od 50 najlepši, srpska zastava je zauzela prvo mesto, piše Informer.

Crnogorska zastava je zauzela drugo mesto.

Zastava Crne Gore, dobro je poznata svima i sastoji se od crvenog polja sa zlatnim rubom i grbom Crne Gore u sredini. Ova zastava je proglašena državnom zastavom 12. jula 2004. godine. Grb Crne Gore je sasvim isti kao i grb porodice Petrović tačnije kraljevine Crne Gore, međutim, jedina razlika je u boji dvoglavog orla koji je od 2004. godine zlatne boje. Ranije je bio boje srebra.

Foto: www.profimedia.rs

 

Posle naše i crnogorske zastave, našla se zastava Kazahstana

Zastava ove zemlje sastoji se od neboplave pozadine sa stepskim orlom ispod zlatnog sunca sa 32 zrake u centru. Ove mrežaste šare predstavljaju umetnost i kulturu i tradiciju starog kanata, te Kazaka.

Nijansa plave pozadine predstavlja razne turske narode koji čine današnje stanovništvo zemlje, uključujući Tatare, Mongole, Ujgure i ostale. Među ovim narodima, plava boja ima religijski značaj, mada postoji i modernija interpretacija koja kaže da neboplava boja predstavlja široko nebo Kazahstana i slobodu, piše Informer.

Zlatni orao se odnosi na carstvo Džingis Kana, koji je vladao Kazahstanom pod plavom zastavom sa orlom na njoj.

Evo kako izgleda lsita najlepših dvadeset na svetu.

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Dejan

22.03.2022 20:20

Ja jako volim zastavu Republike Srbije. Taj grb i kombinacija boja je nešto prelepo. Zaista prelepa zastava.