OBROK KOŠTA MANJE OD SEDAM EVRA, SMEŠTAJ JE MALTENE DŽABE: Britanci šokirani posle posete SRPSKOM KOMŠILUKU

Autor:

Razonoda

19.10.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turista iz Zapadne Evrope koji nije upućen u to kakve su cene u nekim delovima Balkana ostaje bez teksta kada se nađe na licu mesta

OBROK KOŠTA MANJE OD SEDAM EVRA, SMEŠTAJ JE MALTENE DŽABE: Britanci šokirani posle posete SRPSKOM KOMŠILUKU

Foto: pixabay.com

Britanski Telegraf objavio je nedavno tekst o tome zašto vredi posetiti Bosnu i Hercegovinu i kako to da je ovaj skriveni dragulj Balkana večito u drugom planu.

- Za deo putovanja u Barselonu ili Dubrovnik mogli biste provesti ceo odmor u BiH. Mogli biste da imate obilan obrok za manje od sedam evra i da za neverovatno mali novac obiđete znamenitosti i nacionalne parkove. Smeštaj je daleko jeftiniji od onog u okruženju - piše Telegraf.

Istakli su kako se BiH u turističkom smislu zanemaruje te da se zemlja često posećuje samo usput kada se turisti iz Hrvatske ili Srbije odluče da promene sredinu.

- Iako su jeftini autobusi iz Hrvatske poslednjih godina povećali broj posetilaca, većina dolazi tokom letnih meseci i ostaje samo dan ili dva. To je nepravda ne samo za ovu uzvišenu zemlju, već i za vaš bankovni saldo - boravak ovde košta manje od polovine cene najbliže hrvatske alternative.

Autorka teksta Lora Sanders ističe da su najinteresantnija mesta Mostar, Blagaj, Počitelj i vodopad Kravice. Takođe, Sarajevo se smatra nezaobilaznom stanicom, ali ističe da svaki turista treba da poseti Nacionalni park Sutjeska i atrakciju divljih konja iznad Livna.

Ono što svakodnevno oduševljava brojne turiste u BiH je svakako i hrana. Britanski Telegraf navodi da su tradicionalni recepti stari 500 godina, a da je vrlo ukusna i jeftina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading