SRBI MAŠTAJU O MALDIVIMA, ALI IH IZBEGAVAJU JER SU PRESKUPI: Otkrićemo vam tajnu! Evo kako da za UPOLA MANJE NOVCA odete tamo

Autor:

Razonoda

03.10.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opšte je mišljenje da se na Maldive ne može otići bez najmanje 2.500 evra, ali to narodski rečeno, nema veze sa životom. Ukoliko iskoristite ovu caku, već tokom zime možete se tamo kupati za daleko manje novca

SRBI MAŠTAJU O MALDIVIMA, ALI IH IZBEGAVAJU JER SU PRESKUPI: Otkrićemo vam tajnu! Evo kako da za UPOLA MANJE NOVCA odete tamo

Foto: pixabay.com

Znate li da su Maldivi izglasani kao omiljena destinacija svih turista sveta?

U anketi turističke kompanije Kuoni na pitanje koja destinacija vam je najprivlačnija i zbog čega, najveći broj turista opredelio se za Maldivsku Republiku koja se nalazi u Indijskom okeanu.

Učesnici istraživanja najviše su glasali za Maldive jer smatraju da su pravi letnji raj na zemlji, počevši od večito toplog okeana, do savršenih plaža i idilične atmosfere.

Nije tajna ni da su Maldivi i Srbima omiljena destinacija, ali ogromna većina njih ne usuđuje se ni da mašta o poseti verujući da je putovanje finansijski nemoguća misija.

I pored toga što turistički aranžman za Maldive preko neke od agencija jeste gotovo svima nama preskup, to tako ne mora da bude.

Naime, postoje dve avio konekcije sa Balkana do Maldiva zahvaljujući kojima bi mogli da za daleko manje novca od onog koji traže agencije, odemo na raj na zemlji.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Ukoliko ste spremni da otputujete na Maldive u sopstvenoj organizaciji, što sve veći broj turista radi, postoje low cost linije iz Beograda ili Sarajeva do Abu Dabija.

Do Ujedinjenih Arapskih Emirata možete leteti sa malom torbom i za 80 evra (ili 180 sa koferom) ukoliko na vreme kupite avio karte. To “na vreme” znači tri do četiri meseca pre termina.

U Abu Dabiju biste morali da čekate nekoliko sati na aerodromu (koji je jedan od najatraktivnijih i najboljih u tom delu sveta), i onda takođe low cost linijom možete leteti za Male, glavni grad Maldiva.

Ta low cost karta od Abu Dabija do Maldiva u ovom momentu je na primer za januar samo 150 evra sa malom torbom ili oko 250 evra (povratna) sa koferom.

Dakle, prosta matematika kaže da recimo iz Beograda do Maldiva, ako ubodete pravi termin sa najpovoljnijim kartama možete sa velikim  koferom doći za 430 evra.

Smeštaj se obično traži u Mafušiju, najpovoljnijem gradu na Maldivima, državi koju čini čak 26 atola i 1.190 malih koralnih ostrva.

Preko portal Booking recimo, možete naći smeštaj (sa doručkom) u dvokrevetnoj sobi za januar za samo 300 evra.

Kada sve saberemo, ispada da na Maldivima tokom zime možemo boraviti za 730 evra. Poređenja radi, isti takav aranžman (samo sa doručkom) za dve osobe na najlepšoj destinaciji sveta preko turističkih agencija košta najmanje 1.300 evra.

Kako je pokazalo istraživanje turističke kompanije Kuoni, ljudi iz čak 122 države širom sveta žele da iskuse opuštanje na Maldivima, a među njima su Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Australija... i Srbija.

Istraživanjem koje je strajalo 12 meseci, na osnovu podataka kompanije Google, utvrđeno je da je i Srbija među zemljama čiji stanovnici žele da nekad u životu posete Maldive, a zanimljivo je da je ova egzotična destinacija odnela vrlo ubedljivu pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading