"NISMO BILI FOKUSIRANI, ČEMU PRITISAK NA STARTU"! Kolaković: Borimo se sami sa sobom, ali dobro se završilo!

Autor:

Sport

03.10.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislim da je ulazak Uroša Kovačevića dao veliku sigurnost ekipi, kaže selektor odbojkaša Srbije.

"NISMO BILI FOKUSIRANI, ČEMU PRITISAK NA STARTU"! Kolaković: Borimo se sami sa sobom, ali dobro se završilo!

Foto: Starsport

Igor Kolaković

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas u Tokiju da njegovi igrači nisu bili fokusirani na početku meča protiv Egipta, ali je dodao da su "orlovi" na kraju zasluženo pobedili.

Srbija je danas u trećem kolu kvalifikacija za OI savladala Egipat 3:1, po setovima 18:25, 25:19, 25:14, 25:16. Srbija se nalazi na trećem mestu na tabeli sa šest bodova.

- Nismo bili uopšte bili fokusirani, ne znam zašto imamo taj pritisak na startu meča. Nismo bili fokusirani na stvari koje su jednostavne. I onda smo se našli u problemu, izgubili smo prvi set. Ušli smo u problem sa čitavim ritmom na utakmici, ali je na kraju sve ispalo dobro. Mislim da je ulazak Uroša Kovačevića dao veliku sigurnost ekipi, počeli smo da igramo dobro i u odbrani i u bloku, protivnika smo sveli na njegov nivo. Ova pobeda može dobro da posluži za naredne mečeve - rekao je Kolaković, preneo je zvanični sajt odbojkaškog saveza.

On je potom pohvalio i Nemanju Mašulovića i Aleksandra Nedeljkovića.

- Mi se na početku utakmica borimo sami sa sobom, moramo da osetimo igru. Mislim da smo poslednja tri seta u svim elemetnima dobro igrali i priveli smo meč kraju - dodao je selektor Srbije.

Srbija će u sredu od šest časova igrati protiv Finske u četvrtom kolu grupe B kvalifikacija za OI.

- Finska je ekipa za respekt. Igraju jako dobro, agresivni su, ne predaju se. Oni su tehnički jako dobar tim. Očekuje nas jedna velika bitka - naveo je Kolaković.

Srpski odbojkaš Marko Ivović je istakao da je njegov tim ostvario tešku pobedu protiv Egipta.

- Mnogo smo napeti i to dovodi do ovakve igre. Poraz od Turske u prvom kolu uneo je dodatnu nervozu u sve nas, ali na kraju je bitna pobeda. Zbog toga smo ovde da pobeđujemo, idemo dalje. Danas svi igraju odbojku, nema više da je utakmica da je pobeda unapred sigurna. Mi branimo boje naše zemlje i daćemo svoj maksimum na meču sa Finskom. Nadam se da ćemo biti opušteniji i koncentrisaniji i da će to dati rezultat - istakao je Ivović.

Plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe. Preostalih pet reprezentacija biće pozato 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading