BRAVO, BREEE! Odbojašice Srbije izborile PLASMAN NA OLIMPIJSKE IGRE!

Autor:

Sport

23.09.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedom nad Holandijom, odnosno Dominikanske Republike nad Kinom, naše dame osigurale vizu za Pariz.

BRAVO, BREEE! Odbojašice Srbije izborile PLASMAN NA OLIMPIJSKE IGRE!

Foto: www.profimedia.rs

Sve je gotovo, Srbija je čekirala vizu za Pariz! Ženska odbojkaška reprezentacija naše zemlje igraće naredne godine na Olimpijskim igrama. Najtrofejnija ženska selekcija u istoriji Srbije, kolo pre kraja kvalifikacija, obezbedila je plasman na najbitniji sportski događaj na svetu, koji startuje u julu 2024. godine.

Izabranice italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija, predvođene najboljom odbojkašicom na planeti Zemlji - Tijanom Bošković, u subotu su ostvarile važnu pobedu protiv Holandije - 3:0, i na taj način napravile veliki korak ka Olimpijskim igrama. Nakon toga su dočekale trijumf Dominikanske Republike protiv Kine - 3:1 (25:23, 21:25, 25:14, 25:14), koji je Srbiji i zvanično osigurao mesto u avionu za prestonicu Francuske dogodine.

Ostalo je još da svetske šampionke i vice-prvakinje Evrope u nedelju u Ningbou odigraju meč sa domaćinom Kinom od 13.30 časvoa, ali bez obzira na ishod tog duela reprezentativke Srbije sigurno će biti na jednom od prva dva mesta u kvalifikacionoj grupi A. Za drugu kartu za Igre u Parizu boriće se sutra u međusobnom duelu Dominikanska Republika i Holandija. Srpkinje su trenutno na prvom mestu na tabeli, pošto nakon šest kola imaju pet pobeda i jedan poraz. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading