ČUVAJTE SE AKO TAMO IDETE: Objavljena lista NAJOPASNIJIH GRADOVA Evrope, a evo kako se kotira SRBIJA

Autor:

Razonoda

02.10.2023

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Da li su vam lokacije u Evropi na vrhu liste iznenađenje?

ČUVAJTE SE AKO TAMO IDETE: Objavljena lista NAJOPASNIJIH GRADOVA Evrope, a evo kako se kotira SRBIJA

Foto: pixabay.com

Francuska je zemlja koju ceo svet obožava. Iako njeni žitelji možda nisu lideri Evrope u oblasti gostoprimstva, prijatnosti prema turistima i poznavanja engleskog jezika, nekoliko gradova Francuske oduševljava celu planet.

Međutim, nekoliko gradova Francuske našli su se na vrhu liste najopasnijih u Evropi. Gledalo se koliko su sigurni za turiste i kakva im je stopa kriminala.

Koristeći podatke srpske stranice Numbeo, napravljena je lista na čijem je čelu francuski grad Marsej sa indeksom kriminala od 65.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geografski kutak (@geokutak)

 

Na drugom mestu našao se engleski Birmingem, dok je treći Šarlroa u Belgiji. U vrhu liste su i engleski Koventri kao i italijanski grad Napulj.

Generalno gledano, podatak da pet od 10 najopasnijih gradova dolazi iz Francuske nikako ne može da uliva poverenje turistima da će u toj predivnoj zemlji biti potpuno bezbedni.

Što se tiče srpskih gradova, procenjeno je da je Novi Sad nešto opasniji od Beograda, kao i da je Skoplje najopasniji grad bivše Jugoslavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading