PRIBLIŽILA VAM SE AJKULA U MORU? Ne paničite i ne bežite od nje! Jedna caka SPASIĆE VAM ŽIVOT

Autor:

Razonoda

16.09.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Greška koju svako napravi je da počne da pliva i odmiče se od daleko bržeg stvorenja u vodi. Takav potez samo vas može koštati ozbiljne povrede ili čak smrti

PRIBLIŽILA VAM SE AJKULA U MORU? Ne paničite i ne bežite od nje! Jedna caka SPASIĆE VAM ŽIVOT

Foto: pixabay.com

Leto koje je polako ali sigurno već za nama, donelo je neočekivano mnogo napada ajkula na ljude.

Napadi su se uglavnom događali kod egipatskih letovališta Hurgada i Šarm el Šejk, dok u Jadranskom ili Egejskom moru jako dugo nije zabeleženo tako nešto.

Što ne znači da ajkula nema. Naprotiv!

U Jadranskom moru živi čak 54 vrsta morskih pasa, od kojih su najpoznatiji modrulj, psina lisica i pas mekuš. Međutim, gotovo nijedna vrsta ne napada ljude.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Ukoliko vam se, daleko bilo, dogodi da u plićaku primetite da vam se približava ajkula, glavni savet koji će vam svaki spasilac dati je da ne paničite i da nikako ne plivate da biste pobegli.

Onda vam nema spasa i moći ćete da se smatrate srećnom osobom ako uopšte preživite napad. Ako se i dogodi direktan “oči u oči” susret sa ajkulom jedini pravi savet koji zaista pomaže je da je prvi šakom udarite u lice, svejedno da li u oči ili škrge.

Kako gotovo da nema stvora u moru koje joj pruža otpor, ona će se sasvim sigurno zbuniti, možda i uplašiti zbog vašeg poteza i posle kratkog kruženja, pobeći će, piše 24sata.hr.

Inače, od 120 vrsta morskih pasa, samo 20 napada ljude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading