PETELJKE OD PAPRIKE NIKADA NE BACAJTE! Kada saznate čemu stvarno služe čuvaćete ih kao ZLATO - ključne su u pripremi OBROKA!

Autor: N.J.

Lifestyle

15.09.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peteljka od paprike i te kako može biti korisna, ali malo ko zna čemu stvarno služi.

PETELJKE OD PAPRIKE NIKADA NE BACAJTE! Kada saznate čemu stvarno služe čuvaćete ih kao ZLATO - ključne su u pripremi OBROKA!

Foto: pixabay.com

Paprika obogaćuje jelo na poseban način, daje pun ukus, odličan je dodatak obroku, a mogu se praviti i salate na različite načine. Mnogi ne vole da čiste paprike od semenki koje često naprave pravi haos u kuhinji ali pravite grešku ako izostavljate ovo povrće iz jela. Saznajte kako se peteljka od paprika koristi za jelo.

Kada očistite papriku, peteljke ostavite, a potom ih zaledite u zamrzivaču. Kada pripremate neki obrok onda samo te peteljke dodajte u isti. Na poseban način će upotpuniti jelo. Naravno, njih ne treba jesti već služe kao začin. Tako će obrok biti mnogo ukusniji, prenosi "Kurir".

Foto: shutterstock

Crvene i žute paprike

Recept za jelo sa paprikama:

Sastojci: osam krompira, jedna šargarepa, glavica luka, so, peršun, puna velika kašika kisele pavlake, crvena paprika i malo suvog začina, pet crvenih paprika.

Foto: YouTube/ kuhaj i peci

Urnebes salata sa mesom

Priprema:

Krompir, luk i šargarepu narendajte u jednu posudu zajedno. Zagrejte tiganj i dodajte par kašika ulja, a onda i izrendano povrće. Posle nekoliko minuta dodajte začine. Paprike oljuštite tako da izvučete samo sredinu iz iste. Nauljite vatrostalnu činiju. Na dno stavite par kašika ovog fila, jer fila nikada nije previše a i da ne bi gorela podloga. Potom očišćene paprike punite krompirom odnosno filom. Kada paprike poređate na vrh stavite još ulja i sve zalijete sa oko 100 mililitara vode.

Pokrijete folijom i pečete u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon 25 minuta skinete foliju i vratite nazad da se jelo lepo zapeče. Poslužite uz kiselu pavlaku. Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading