PAZITE SE KAD PUTUJETE SA RUČNIM PRTLJAGOM: Muškarac prošao sve provere, ali pred ulazak u avion mu je zbog ovoga PRESEO ŽIVOT

Autor:

Razonoda

05.09.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da veruje da mu sada prave neviđen problem, a u prošlosti nikad s tim nije imao problem.

PAZITE SE KAD PUTUJETE SA RUČNIM PRTLJAGOM: Muškarac prošao sve provere, ali pred ulazak u avion mu je zbog ovoga PRESEO ŽIVOT

Foto: pixabay.com

Besni otac dvoje dece izašao je sa pričom s letovanja u javnost nakon što mu je avio-kompanija s kojom je u prošlosti puno puta putovao sada bez razloga naplatila dodatni prtljag čak 200 evra!

Velšanin Nik Proktor kupio je četiri karte za Rodos, a od prljaga su supruga, dvoje dece i on imali veliki kofer i četiri ranca.

Nik kaže da je sve bilo u redu na check-inu i nije mu palo na pamet da će mu pred sam ulazak u avion preseseti letovanje zbog dvoje zaposlenih.

- Kompanija EasyJet, s kojom sam putovao prethodnih devet puta nikada nije pravila problem sa rancima koje smo imali. I sada je sve prošlo kako treba jer znamo koje su dimenzije potrebne za cenu ručnog prtljaga, ali na gejtu nam je preselo letovanje. Službenica EasyJeta nas je zaustavila i navodno ustanovila da su nam rančevi veći u širini za po jedan centimetar. Jedan centimetar - ljutito je rekao Velšanin za portal walesonline.

Nik je prvo mislio da se radi o šali, ali kad je video da još jedan zaposleni iz EasyJeta prilazi koleginici i tvrdi da im rančevi ne ispunjavaju standarde, dogodio se haos.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

- Nisam želeo da se svađam, ali su me primorali. Ubeđivao sam ih da su rančevi po standard za low cost kompanije i da su se prosto malo naduli zbog garderobe unutra, ali oni nisu hteli da popuste. Blokirali su ukrcavanje u avion zbog nas. Poželeli smo da se vratimo kući, ali smo zbog dece progutali ponos iako smo znali da smo u pravu - rekao je Proktor.

Neverovatno, ali ispostavilo se da su sva četiri ranca bila veća za po jedan centimetar. Nik je rekao da je morao da plati dodatni prtljag zbog toga.

- Uzeli su nam za četiri ranca ukupno 200 evra! Nisu hteli da čuju naše objašnjenje. Kako je moguće da su službenice na check-inu rekle da je sve ok a i one su pogledale rančeve, a ovi da nije? Rekao sam im da popričaju sa njima, nisu želeli. Čak su bili toliko neprijatni da su nam pretili policijom i obezbeđenjem. Kako ubuduće da putujem sa ovom aviokompanijom kada me ovako tretiraju zbog jednog centimetra - pita se Nik Proktor.

On je u izjavi za portal rekao i da je službenicima na gejtu pokazao potvrdu koju uvek čuva a na kojoj piše da su rančevi odgovarajući za ručni prtljag u avionu, međutim, ni to nije pomoglo.

- Valjda je osnovna poenta putovanja sa low cost kompanijama ručni prtljag i uštede s njim. Nikad više neću putovati sa EasyJetom, a verovatno ni sa ostalim low cost kompanijama zbog ovog slučaja - rekao je Velšanin koji je naglasio da ni prepakovanje ranaca na licu mesta nije pomoglo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading