JANA SANJA DA NAPRAVI HUMANITARNI KONCERT, A SADA JE NJOJ POTREBNA POMOĆ: Devojčica se bori protiv opake bolesti, transplataciju čeka i njena majka!

Autor:

Vesti

05.09.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica, koja uporedo ide i u muzičku školu, veruje da će i ona jednog dana biti u prilici da nastupa na koncertu, i na taj način pomoći nekome.

JANA SANJA DA NAPRAVI HUMANITARNI KONCERT, A SADA JE NJOJ POTREBNA POMOĆ: Devojčica se bori protiv opake bolesti, transplataciju čeka i njena majka!

Foto: RTS/printscreen

Meštani Dedine kod Kruševca prikupljaju novac za lečenje 12-godišnje Jane Marković koju, kao i njenu majku, očekuje transplantacija bubrega. Jana veruje da će i ona jednog dana moći da pomogne onima kojima je pomoć neophodna.

Jana ima 12 godina. Živahna je i znatiželjna devojčica, baš kao i njene vršnjakinje. Krenula je u šesti razred osnovne i treći muzičke škole, gde uči da svira trubu, prenosi RTS.

"Imam puno obaveza, škola, muzička, hor. Volim gimnastiku da treniram. Sad mi se sviđa folklor, pa da vidim da me upiše majka", kaže Jana.

Foto: RTS/printscreen

 

Devojčica se hrabro bori sa svim obavezama, ali i tuberoznom sklerozom. Dijagnoza joj je postavljena sa samo šest meseci. Ispostavilo se ubrzo da i majka boluje od iste retke genetske bolesti.

Ivana je na dijalizi već dve godine i čeka transplataciju kao i njena ćerka, koja pored osnovne dijagnoze, ima i druga oboljenja.

"Mogu da se jave benigni tumori na svim organima, na mestima gde ne može da dođe do operacije, mogu da se jave ti papilomi u očima, tako da za sada ima te promene u glavi koje ne rastu. Iz razgovora sa doktorima sam saznala da postoji neki lek koji se daje, ali to opet treba neko ko je stručan", kaže Ivana za RTS.

Foto: RTS/printscreen

 

Porodica je istrajna u borbi da svom detetu pruži izvesniju budućnost. Otac Vladimir će Jani donirati bubreg, a pomoć za lečenje stiže i od komšija.

"Udruženje Soko iz Dedine organizovalo je jedan humanitarni koncert na platou ispred doma kulture, okupili smo lokalne meštane, tako da smo nekako zajedničkim radom uspeli da skupimo znatan iznos, koji je iznad svih naših očekivanja", ističe Miloš Petrović iz tog udruženja.

Jana veruje da će i ona jednog dana biti u prilici da nastupa na koncertu, i na taj način pomoći nekome kome je pomoć neophodna.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading