PRVI PUT LETITE AVIONOM? Pročitajte ovih SEDAM saveta, naročito ako se plašite visine! Zaboravićete na svaki stres

Autor: ILIJA ĐUKIĆ

Razonoda

26.08.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji nekoliko koraka koje svako od nas napravi kada putuje. Isto se odnosi i za avionski let. Bitno je da se držite proverene rute pakovanja, dolaska na aerodrom, poletanja i ponašanja u avionu i biće vam neuporedivo lakše

PRVI PUT LETITE AVIONOM? Pročitajte ovih SEDAM saveta, naročito ako se plašite visine! Zaboravićete na svaki stres

Foto: pixabay.com

Epidemija koronavirusa sve nas je zatvorila u četiri zida, a i kada smo počeli ponovo da se krećemo, trebalo nam je neko vreme da se svi povežemo, saberemo dva i dva i priviknemo se na novu stvarnost.

Mnogi su rešili da više nego pre putuju, verovatno shvativši da je život samo jedan i da ga treba maksimalno koristiti. Sad i odmah.

Među tim putnicima sve je više onih kojima je ova godina bila prva kada su poleteli avionom ne znajući šta ih čeka, piše Magični kompas.

Ukoliko ste vi jedna od osoba koja tek treba da po prvi put ode na odmor avionom, pročitajte ovih nekoliko saveta koji mogu samo da vam pomognu tokom priprema za let.

Najvažniji savet za pakovanje i let je da u ranac/torbu spakujete samo najvažnije stvari. Pritom morate proveriti šta je dozvoljeno uneti sa sobom u avion a šta nije.

Na aerodrom je potrebno doći dva i po časa pre leta jer su u 2023. gužve veće nego inače. 

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

U svakom trenutku gledajte da vam pasoš i karta budu pri ruci. Mnogo je slučajeva ljudi koji su se iz ko zna kojih razloga na čekiranju našli u problemu ne mogavši da pronađu gde su stavili pasoš ili avionsku kartu.

Nikad ne putujte avionom u neudobnoj obući, kao i u štiklama. Dakle doterivanje svedite na minumum, jer ako ne daj Bože nešto krene naopako, lakše ćete trčati i snalaziti se u patikama, nego u lakovanim cipelama ili onim sa visokom potpeticom.

Ukoliko se plašite visine, obavezno pre ulaska u avion pripremite sebi neku zanimaciju ili lek za smirenje ili spavanje. Tako ćete daleko lakše prebroditi najteže iskustvo na odmoru.

Takođe, poštujte prostor osobe pored, ispred i iza vas u avionu kako bi let svima bio udoban i komforan.

Po izlasku iz aviona pratite putokaze i ne ustežite se da pitate ljude koji su leteli s vama šta vas zanima na aerodromu ili van njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading