SKANDAL NA US OPENU! Odbila da pruži ruku protivnici, jer ju je OPTUŽILA da se DOPINGUJE!

Autor:

Sport

25.08.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska priredila je neprijatnu situaciju u kvalifikacijama za US Open.

SKANDAL NA US OPENU! Odbila da pruži ruku protivnici, jer ju je OPTUŽILA da se DOPINGUJE!

Foto: Printscreen/Twitter

Neprijatna scena viđena je na meču između Ukrajinke Dajane Jastremske i Kanađanke, Eženi Bušar, gde nije bilo rukovanja na kraju meča.

One su se sastale u okviru drugog kola kvalifikacija za US Open, a posle velike borbe Jastremska je pobedila sa 2:1 (6:1, 4:6 6:4).

Između njih je i ranije bilo tenzije i neprijatnosti, jer je Bušar svojevremeno prozivala Jastremsku, kada je bila optužena za doping.

Bušar je pre četiri meseca pobedila Jastremsku u Madridu, što je bila njena prva pobeda na tom turniru još od pobede nad Marijom Šarapovom 2017. godine.

To je iskoristila da prozove i Ukrajinku i Ruskinju zbog optužbi na njihov račun za doping.

 

- Ima nešto u tome kada igrate sa dopingovanima u Madridu - napisala je ona tada na društvenoj mreži Tviter, koja je sada postala "X".

Jastremska je to očigledno dobro zapamtila, pa nije želela da se pozdravi nakon meča, a posle pobede je pogledom streljala Bušarovu, inače jednu od najlepših teniserki sveta, koja dugo već ne može da se vrati u vrh svetskog tenisa i u nekadašnju formu zbog koje je stizala i do polufinala Grend slema.

Ukrajinka u narednom kolu kvalifikacija igra protiv Elene Gabrijele Ruse iz Rumunije, koja je priredila iznenađenje i s 2:1 eliminisala 17. nositeljku u doigravanju, Mađaricu Dalmu Galfi (6:4, 1:6, 7:5).

Titulu kod dama na US Openu brani prva teniserka sveta Iga Švjontek iz Poljske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading