SRBIMA ZABRANJENO KUPANJE NA OMILJENOM LETOVALIŠTU: Poruka šokirala sve, a razlog je bizaran

Autor:

Razonoda

22.08.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autori poruke imali su jedan cilj, ali ono što su postigli sa znakovima upozorenja nikako nije moglo da im posle ide u prilog

SRBIMA ZABRANJENO KUPANJE NA OMILJENOM LETOVALIŠTU: Poruka šokirala sve, a razlog je bizaran

Foto: X printscreen/Caterva

Veliki broj turista iz Srbije poslednjih godina je s neskrivenim zadovoljstvom putovalo na Majorku na odmor, ali posle onoga što se tamo upravo dogodilo, pitanje je kako će reagovati za 2024. godinu.

Širom Majorke u poslednjih desetak dana postavljeno je više od 50 znakova upozorenja na engleskom jeziku o opasnostima koje vrebaju na plaži.

Upozorenja su u sadržaju imala i sugestije da stranci, među kojima su i Srbi, potraže drugo mesto za sunčanje i kupanje jer je “baš tu na plaži danas jako opasno boraviti”.

 

 

Mnogim strancima bilo je simptomatično što su na društvenim mrežama iz dana u dan otkrivali sve veći broj identičnih slučajeva upozorenja, pa je priča stigla i do predstavnika turizma na Majorci, prenosi Independent.

Ispostavilo se da se neko na krajnje neukusan način dosetio da ograniči broj posetilaca plaža tako što će ih lagati oko osnovih informacija.

Na plakatima sa upozorenjima pisalo je da su u moru primećene meduze, zatim da je zabeležen povećan broj padova s litica, da je zagađena voda iz kanalizacije, kao i da je određena plaža prenatrpana.

Na sve to, neki Španci su na plakatima pisali da je do određene plaže potrebno recimo dva časa i 53 minuta hoda, a ona se zapravo nalazila na 90 metara od znaka.

Na svu sreću, neki turisti snašli su se pročitavši na plakatima sitan tekst na katalonskom jeziku gde je pisalo sledeće:

“Otvorena je plaža. Nije za meduze i strance”.

Lokalne vlasti brzo su došle do podatka ko stoji iza neukusnih i lažnih upozorenja na plakatima.

Autor je Manacor Caterva, grupa koja se poslednjih godina bori protiv prekomernog turizma. Oni sada tvrde da je sve bila samo šala.

- Ovih dana sproveli smo akciju posvećenu prekomernom turizmu u Manakorskim zalivima. Uz malo humora, postavili smo nekoliko plakata - napisali su.

Da li su se zaista samo šalili ili ne, ne zna se, ali da nikom nije prijalo sve ovo – baš i nije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading