ČUVAJTE SE OVAKVIH RESTORANA NA MORU! Bahati konobari uveli užasno pravilo koje je SVE ZGROZILO

Autor:

Razonoda

17.08.2023

09:34 >> 09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljuti zbog slabih napojnica tokom letnje sezone, pojedini konobari sada dele mušterije na redovne, koje će uvek imati mesto za stolom, i neredovne za koje će restoran stalno biti pun

ČUVAJTE SE OVAKVIH RESTORANA NA MORU! Bahati konobari uveli užasno pravilo koje je SVE ZGROZILO

Foto: shutterstock

Nije tajna da su restorani na Azurnoj obali u Francuskoj, u prvom redu u Kanu i Sen Tropeu preskupi za džepove “smrtnika”, ali ono što su počeli da rade od ovog leta prevazilazi svaku meru pristojnosti.

Bogati Italijan koji često dolazi u jedan restoran u Sen Tropeu ostavio je posle večere napojnicu konobaru od čak 500 evra, što je ovog jako iznerviralo.

Konobar ne samo što je pobesneo, već je pratio gosta sve do parkinga svo vreme mu dobacujući na ulici kako je nekulturan i škrt!

Bahati konobar insistirao je da dobije okruglo 1.000 evra od gosta, iako je znao da je pravilo da je napojnica na Azurnoj obali 20 posto od računa koji nije bio ni blizu 5.000 evra.

Posle njegove priče, pojavilo se još sličnih u kojima su se žrtve konobara sa Azurne obale žalile na njihovo ponašanje i alavost, prenosi Dnevnik.hr.

Umesto da se sakriju u mišju rupu posle ovog događaja, pojedini konobari iz Kana i Sen Tropea presavili su tabak i otišli još dalje!

Republika

Foto: pixabay.com

Zbog nekoliko desetina konobara, sada je cela Azurna obala na lošijem glasu kod turista

 

Neki su napravili listu redovnih klijenata koje će primati u restoran, dok one nepoznate ili one koji nisu nešto velikodušni više neće puštati u lokal.

Što je još luđe u priči, ovakav vid diskriminacije prema klijentima podržali su neki vlasnici restorana smatrajući da postoji minimalan iznos od 20 posto koji se ostavlja za bakšiš.

Pritom su naglasili da bogatu klijentelu niko ne tera da troši za veče po 5.000 ili 10.000 evra, ali onda mora da se zna šta je potrebno da učine pre odlaska kući.

Priča o bahatim konobarima došla je i do gradonačelnice Silvi Siri koja je javno stala uz sve goste restorana na Azurnoj obali.

Siri je poručila da je ovo što rade konobari uz podršku vlasnika restorana oblik organizovanog kriminala.

Zbog toga je pozvala vlasnike restorana da dođu kod nje na sastanak kako bi se našlo rešenje za problem zbog kojeg je Azurna obala godinama unazad na lošem glasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading