Nove opcije za Fejsbuk i Instagram: Meta nudi pretplatnički servis bez reklama

Autor:

Razonoda

30.10.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U susret sve većim evropskim regulativama o zaštiti korisničkih podataka, kompanija Meta će ponuditi pretplatnički servis bez reklama za korisnike u Evropi.

Nove opcije za Fejsbuk i Instagram: Meta nudi pretplatnički servis bez reklama

Foto: pixabay.com

Meta, kompanija koja stoji iza Facebooka i Instagrama, najavila je novu opciju pretplate koja će omogućiti korisnicima u Evropi pristup ovim društvenim mrežama bez reklama.

Ovaj pretplatnički servis će biti dostupan od novembra i imaće dve opcije:

  • Pretplata za pristup putem web pregledača, koja će iznositi 9,99 evra mesečno.
  • Pretplata za pristup na Android i iOS uređajima po ceni od 12,99 evra mesečno.

Ova opcija će biti dostupna korisnicima u Evropskoj uniji, Evropskom ekonomskom prostoru i Švajcarskoj. Odluka o uvođenju ovog pretplatničkog modela delom je posledica sve strožih regulativa u Evropi koje se odnose na prikupljanje i korišćenje korisničkih podataka.

U svom obaveštenju, Meta je navela odluku Suda pravde Evropske unije iz jula koja sugeriše da kompanije razmotre alternativne servise uz odgovarajuću naknadu.

Važno je napomenuti da Meta i dalje planira pružati besplatne usluge podržane reklamama korisnicima na ovim tržištima. Ovaj korak kompanije Meta deo je prilagođavanja evropskim zakonima o zaštiti podataka i privatnosti, a odgovara i na interesovanje korisnika za verzije društvenih mreža bez reklama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading