DOŠAO JE I TAJ DAN: Uvode se pretplate za Instagram, TikTok i Facebook! Da li ste spremni DA PLAĆATE OVOLIKO MESEČNO?

Autor:

Razonoda

03.10.2023

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što je Facebook nekada davno imao slogane poput onog da je besplatan i da će zauvek ostati besplatan, ni oni nisu odoleli šansi da dodatno zarade na nama

DOŠAO JE I TAJ DAN: Uvode se pretplate za Instagram, TikTok i Facebook! Da li ste spremni DA PLAĆATE OVOLIKO MESEČNO?

Foto: pixabay.com

Prvo je krenulo s tračevima, a onda se zakuvalo. Na kraju se oglasio i Mark Zukerberg i potvrdio je ono čega su se mnogi od nas plašili.

Meta uvodi pretplate za Instagram i Facebook. Njihovim putem do kraja godine će sasvim sigurno krenuti i TikTok. Šta to znači za nas, obične smrtnike koji volimo da ponekad u toku dana ili uveče prelistamo ove aplikacije i odmorimo mozak?

Najpopularnije društvene mreže zatražiće da plaćate mesečno određeni iznos kako ne biste bili prinuđeni da gledate reklame dok skrolujete.

O ovoj opciji nedavno su govorili iz Mete za Facebook i Instagram, a to bi, ako ste na računaru, koštalo 10 evra mesečno, plus šest evra za dodatni povezani nalog. Na mobilnim telefonima, pretplata bi iznosila 13 evra mesečno.

Ako i dalje želite da besplatno koristite ove aplikacije, moći ćete. Ali onda se pripremite za verovatno još veći talas reklama kojima će vas zatrpavati.

Kako piše Android Authority, delu korisnika počela su da se prikazuju obaveštenja o pretplati, ali za sada samo u SAD.

Cena TikToka, koji je izgleda već krenuo negde tim putem, biće pristupačnija u odnosu na Metine platforme - pet dolara mesečno.

Neke društvene mreže, kao što je X (bivši Twitter), već su uvele pretplatu, ali ona nije za uklanjanje oglasa već za dobijanje nekih povlastica, mada je Ilon Mask nedavno nagovestio da bi pretplata mogla da se uvede za sve.

Ako su ove informacije tačne, pretplata za te tri mreže iznosila bi više od 20 evra mesečno, čak i oko 25 evra za mobilne telefone, mada ne bi bila obavezna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading